(250) (חדש) האגודה הלאומית לטרשת נפוצה בארה”ב משתפת פעולה עם אוניברסיטת מיאמי ועם חברת Accera לבדיקת “מזון רפואי” חדשני להפרעות קוגנטיביות הקשורות לטרשת נפוצה
האגודה הלאומית לטרשת נפוצה בארה”ב משתפת פעולה עם אוניברסיטת מיאמי ועם חברת Accera לבדיקת “מזון רפואי” חדשני להפרעות קוגנטיביות הקשורות לטרשת נפוצה
11 באפריל 2013
החברה הבת של האגודה הלאומית לטרשת נפוצה, Fast Forward העוסקת בפיתוח תרופות, משתפת פעולה עם חברת Accera ועם ביה”ס לרפואה מילר שבאוניברסיטת מיאמי בניסוי קליני שמטרתו לקבוע את התועלות הפוטנציאליות של המזון הרפואי Axona® (טריגליצריד קפרילי) המיוצר ע”י Accera בנוגע להפרעות קוגנטיביות אצל אנשים עם טרשת נפוצה. את המימון לצורך בדיקת גישה חדשנית זו המבוססת על דיאטה בהקשר לתסמין מטריד של טרשת נפוצה מספקת אוניברסיטת מיאמי לתקופה של יותר מ-36 חודשים, וכמו בשותפויות אחרות של Fast Forward לצורך מחקרים, התשלומים יהיו תלויים בהשלמת אבני דרך ספציפיות במהלך הניסוי.
גישה חדשנית: מדובר ב”מזון רפואי” המבוקר ע”י ה-FDA. המוצר אושר ע”י ה-FDA לניהול תהליכים ביולוגיים הקשורים לאלצהיימר מתון עד בינוני. כמזון רפואי, יש להשתמש ב-Axona תחת פיקוח רופא. המוצר לא אושר ע”י ה-FDA לשימוש בטרשת נפוצה.
בעיות קוגנטיביות הן תסמין נפוץ באנשים עם טרשת נפוצה, ועלולה להיות להן השפעה שלילית על מערכות יחסים, עבודה ואיכות החיים. אפשרויות הטיפול מוגבלות. גלוקוז (סוג של סוכר) משתמש כדלק עבור תאי מוח בריא. באנשים עם הפרעות נוירולוגיות כגון טרשת נפוצה, גלוקוז עלול שלא להיות מומר לאנרגיה באותה יעילות בה הדבר נעשה במוח בריא, והדבר עלול להוביל להפחתה בפונקציות הקוגנטיביות. נטילת Axona עשוי להוביל לעקיפת הבעיה ע”י אספקת מקור אנרגיה חלופי שתהליך עיבודו נעשה בכבד והשימוש בו מתבצע במוח. מחקר זה שיכלול בקרת פלצבו יייערך ע”י חוקרים במרכז לטרשת נפוצה באוניברסיטת מיאמי, ויכלול 158 אנשים עם טרשת נפוצה, על מנת לקבוע האם ניתן בעזרת Axona לסייע לשקם את התפקוד הקוגנטיבי אצל אנשים עם טרשת נפוצה.