ראשי » פעילויות האגודה לרווחת חולי הטרשת הנפוצה » ימי עיון » ימי עיון ברשת » יום עיון ברשת – שנה תשע עשרה » שאלות לד"ר שאהין ראדי – מנהל יח' נוירולוגית מיום העיון ברשת 10.12.2019

שאלות לד"ר שאהין ראדי – מנהל יח' נוירולוגית מיום העיון ברשת 10.12.2019

מרכז רפואי זיו, צפת - חבר בוועד והמועצה הרפואית המייעצת באגודה

עודכן 10.12.2019

ד"ר שאהין ראדי – מנהל יח' נוירולוגית

מרכז רפואי זיו, צפת – חבר בוועד והמועצה הרפואית המייעצת באגודה

1שהתחתנתי לאחרונה ולצערי התבשרתי שאני חולה בטרשת. אשתי ואני מתכננים להקים משפחה בקרוב ומאוד חשוב לי שהמחלה לא תפגע ביכולת התפקודית שלי כאבא. מה ההמלצות מבחינה טיפולית?
תלגבר חולה בטרשת נפוצה אין בעיה לתכנן משפחה. המחקרים הראו שאין בעיות בילודים. לגבי היכולת התפקודית שלך כאבא יש להתייעץ ברופא המטפל בכדי להתאים לך טיפול מונע יעיל על מנת שתוכל להישאר במיטבך.
2שאובחנתי לפני שנה ואני מקבלת טיפול כרוני שמאלץ אותי לעבור בדיקות קבועות. זה מקשה על התפקוד שלי בעבודה. אשמח לשמוע על טיפול עם מעט בדיקות מעקב.
תכיום קיימים הרבה טיפולים למחלה, נכון שבחלק מהטיפולים צריך לעשות בדיקות תקופתיות, בחלקן לעיתים דחופות, במיוחד בתחילת הטיפול, ניתן להתייעץ עם הרופא שלך להתאמת טיפול בהתאם למצבך, עם מעקב של בדיקות שיהיה סביר.
3שאני מקבל טיפול יומי ותופעות הלוואי מאוד לא פשוטות לי האם יש טיפולים אחרים שכדאי לשקול?
תכשמדובר בחולה עם תופעות לוואי מציקות, אפשר להחליפו בטיפול נסבל יותר ויעיל כמו הקודם ואף יותר. חלק מהטיפולים ניתנים ברווחי זמן ארוכים.
4שאני מאובחנת בטרשת מזה כ-4 שנים. מקבלת טיפול לאחרונה היה לי התקף ושעשיתי MRI ראו פילות. מה האופציות לטיפול בהמשך?
תלפי השאלה מדובר במחלה פעילה ואין ספק שיש לשקול החלפת הטיפול עם עליית מדרגה לטיפול יעיל יותר.
5שהאם ידוע מדוע נשים הריוניות מרגישות טוב, ואין סימני טרשת? בעקבות שאלה זו לא מוצאים את השינויים שקורים לאישה? ומה קורה לגברים?
תבזמן הריון יש דיכוי פיזיולוגי של המערכת האימונית, דבר שמביא למניעת התבטאות המחלה, יחד עם זאת, אחרי לידה יש חשש להתפרצות המחלה מחדש. מטבע הדברים .תופעה כזאת לא קיימת אצל גברים.
6ששאלה בקשר לעייפות כרונית- כאשר תרופות כמו פרוביג'יל לא עוזרות מה ניתן לעשות בעניין?
תבמידה ופרובוג'יל לא עוזר לתסמיני העייפות, אפשר להעלות מינון ואם זה לא עוזר, לתת טיפולים אחרים כמו אמאנטדין ואף ניתן לתת טיפול בקנאביס רפואי בהרכב מתאים.
7שמדוע הנוירולוגים בוועד המנהל המשתתפים בכנס אינם מוצאים דף מידע לחולים חברי האגודה לאחר כל כנס כזה?
תהאגודה לטרשת נפוצה עושה עבודה נהדרת ומפרסמת מידע מעת לעת בהתאם להתפתחויות והחידושים בתחום הטרשת, דבר שמייתר פרסומים כפולים.
29 אפריל 2026

"גוף, נפש ומה שביניהם" לציון חודש הטרשת הבינלאומי לשנת 2026 מפגש מטופלים: יום עיון – "ידע הוא כוח – טרשת נפוצה" יום שלישי כ"ב בתמוז

14 אפריל 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this