ראשי » זכויות וביטוחים » המוסד לביטוח לאומי - הודעות לתקשורת » "התורים וזמן הטיפול בביטוח לאומי יתקצרו"

"התורים וזמן הטיפול בביטוח לאומי יתקצרו"

מנכ"ל הביטוח הלאומי מבטיח כי השירות החדש של העברת מסמכים דרך אתר האינטרנט יחולל מהפכה. "נגדיל את מיצוי הזכויות של האזרחים".

אלכסנדרה לוקש, Ynet כלכלה | עודכן 14.01.2016

כך אמר מנכ"ל הביטוח הלאומי, פרופ' שלמה מור יוסף, בראיון באולפן ynet בעקבות השירות החדש שמאפשר שליחת מסמכים במייל במקום להגיע לסניפים. מור יוסף הוסיף כי "ברגע שאתה מרחיב את הערוצים שבהם ניתן לפנות, התורים יצטמצמו וזמן הטיפול יתקצר". צפו בראיון

בתשובה לשאלה מדוע רק עכשיו השיק הביטוח הלאומי את השירות, אמר מור יוסף:

"עכשיו הגיע הזמן כי הטכנולוגיה הבשילה והיה חיבור בין הטכנולוגיה לבין המשפטולוגיה לבין היכולת לתת את השירות, הכל התחבר לנקודת הזמן הזו. בסופו של דבר אנו עומדים במצב יוצא דופן. אתה נכנס לאתר ויכול לשלוח כל מסמך לכל מחלה או כל גמלה שאתה אמור לקבל וזה יגיע לשולחן המחלקה בסניף הספציפי שבו אתה מטופל. זה שינוי דרמטי".

"עד היום המסמכים האלה היו מגיעים בצורה פיסית והיו צריכים לסרוק אותם ולהכניס אותם למערכת. עכשיו זה יגיע ישירות לשולחן העבודה של הפקידים. זה יקצר את זמן הטיפול ויגדיל את מיצוי הזכויות של האזרחים. כשאתה מכניס טכנולוגיה, יש דורות שמשתמשים בה ויש דורות שזה עבר אותם. הדורות החדשים מעדיפים את זה על פני כל דבר אחר".

ומה בנוגע למבוגרים שלא מורגלים להשתמש בטכנולוגיה? מור יוסף הסביר: "אנחנו יוצאים בקמפיין הסברה החל משבוע הבא שהשירות הזה קיים ונשתדל שכולם יוכלו להשתמש בזה. כל הערוצים האחרים יישארו פתוחים. אנחנו מפעילים את השירות כבר כמה שבועות בצורה שקטה, ראינו שזה עובד ולכן החלטנו גם לפרסם לציבור. מקווה שבחודש הקרוב נראה את השינוי בשטח".

27 מאי 2026

קבצנו עבורם מומחים רבים מאוד שיענו בהתנדבות לכל שאלותיכם

11 מאי 2026

"גוף, נפש ומה שביניהם" לציון חודש הטרשת הבינלאומי לשנת 2026 מפגש מטופלים: יום עיון – "ידע הוא כוח – טרשת נפוצה" יום שלישי כ"ב בתמוז

14 אפריל 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this