2015 – קבוצת רחובות
רותי קטנוב, עו"ס, מנחת הקבוצה
קבוצת רחובות
רותי קטנוב, עו"ס, מנחת הקבוצה
קבוצת התמיכה ברחובות עברה טלטלה, ולמעשה התפרקה והוקמה מחדש בפברואר שנה זו.
בקבוצה משתתפים גרעין קבוע של כ- 15 אנשים כשלכל פגישה מתווספים אנשים חדשים שבאים להתנסות ולבדוק. רוב המשתתפים מתניידים באופן עצמאי, 2 מהם על כסאות גלגלים.
הקבוצה עסקה בעיקר בהיכרות של החברים בינם לבין עצמם ובנושאים המטרידים את המשתתפים כגון: רופאים, סוגי תרופות וזכויות המגיעות להם, השפעת המחלה על הקשרים הזוגיים, הקשרים עם הילדים בבית וההתייחסות של הסביבה אליהם כאל חולים.
ההתמודדות עם הירידה ביכולות הפיזיות לצד תחושת המסוגלות צובעת את כל המפגשים עם הסביבה באור מאד מסוים, כשחברי הקבוצה מוכנים להיחשף ונעזרים אחד בשני כדי לבדוק את עמדותיהם והתנסויותיהם עם הקרובים אליהם.
באחד מהמפגשים התקיים שיעור יוגה ואני מקווה שניתן יהיה להפוך את היוגה למרכיב קבוע בפעילות.
אני בטוחה שהמשתתפים מפיקים הרבה מאד מהשהות והשיחה המשותפת עם חברים נוספים במצבם, המכירים ויודעים היטב את האתגרים איתם הם נאלצים להתמודד.
ההגעה לפעילות הקבוצתית אינה פשוטה עבור חלקם, ויחד עם זאת יש גרעין קבוע שמקפיד להגיע.
אני מפיקה הרבה מאד מהנחייה. כשאחד הדברים הניכרים הוא החשיבות וההשפעה הרבה שיש לקבוצה על הפרטים המרכיבים אותה, על החשיבות בהעברת המידע מחולה לחולה, ועל הצורך הניכר של החולים שיראו אותם כאנשים לצד המחלה על כל צרכיהם וקשייהם.
אני הערכה לצוות האגודה לטרשת נפוצה שמצליח שוב ושוב ליצור עניין ולענות על צרכי החולים, ולא מפסיק לבדוק ולנסות מענים נוספים שיכולים לסייע לחולים.