ראשי » מאגרי מידע » מאמרים » (131) 9 דברים על טרשת נפוצה

(131) 9 דברים על טרשת נפוצה

עודכן 23.05.2014

9 דברים על טרשת נפוצה

מערכת BeOK

פורטל בריאות יופי רפואה

טרשת נפוצה, מכירים? היא גורמת לעייפות והגבלה בתנועה, ניתן להיכנס איתה להריון, עדיין לא נמצאה לה תרופה מונעת, ובאסיה ואפריקה כמעט ואין חולים בה. קבלו שיעור על מחלת הטרשת הנפוצה

  1. מהי מחלת הטרשת הנפוצה? טרשת נפוצה (MS) הינה מחלה שכיחה התוקפת את מערכת העצבים המרכזית, קרי, את המוח ואת חוט השדרה.
    זוהי מחלה כרונית, שלרוב מתבטאת בהתקפים לסירוגין. המחלה נגרמת עקב הופעה של מוקדי דלקת בחומר הלבן (אזורי המוח וחוט השדרה שבהם עוברות שלוחות עצבים עטופים במיאלין).
  2. מהו מקור השם טרשת נפוצה? טרשת על שום הצלקת הנוצרת במערכת העצבים המרכזית עקב מוקד של התהליך הדלקתי. “נפוצה” על שום ריבוי הצלקות שניתן למצוא במערכת העצבים המרכזית.
  3. מהן הסיבות להתפרצות טרשת נפוצה? אין וודאות לגבי הסיבות המדויקות הגורמות להתפרצות המחלה אך ישנן סברות מוצקות לכך, והן: זיהום וויראלי, פעולה עקיפה של המערכת החיסונית (Non-Specific Activation), השפעת גורמים גנטיים (אך זו איננה מחלה גנטית!) והשפעת גורמים סביבתיים.
  4. מהם התסמינים של המחלה? חשוב לציין כי קיימת הטרוגניות רבה בסוג התסמינים המופיעים בטרשת נפוצה בגלל ריבוי הצלקות במקומות שונים במערכת העצבים המרכזית.
    המרווח בין הופעת הסימפטומים הוא אקראי, אולם יחד עם זאת, אף לא אחד מן הסימפטומים של המחלה הוא ייחודי לטרשת נפוצה.
    בין הסימפטומים המוכרים במחלה: עייפות, הפרעות בשלפוחית השתן, הפרעות ראיה ספסטיות, רעד והגבלה בתנועה, הפרעה בדיבור וקשיים בבליעה, הפרעה בתפקוד המיני, הפרעה פעילות מעיים, כאב, סחרחורת וחוסר שיווי משקל, הפרעות קוגניטיביות ודיכאון.
  5. מהי תוחלת החיים של הלוקים במחלת טרשת נפוצה? תוחלת החיים של חולי טרשת נפוצה היא פחות או יותר זהה לזו של אנשים בריאים. טרשת נפוצה אינה מחלה קטלנית ורק במקרים נדירים ביותר סיבוכיה יכולים לגרום למוות.
  6. האם חולות יכולות להיכנס להריון והאם להריון יש השפעה על המחלה? נשים הלקות במחלה יכולות להיכנס להריון ואף לשאת אותו עד תומו. במקרים רבים ההריון אפילו מביא לרגיעה מסוימת במחלה ומעכב את התפרצות ההתקף הבא.
  7. האם החולים יכולים לקיים אורח חיים מלא? ניתן ואף מומלץ לקיים אורח חיים מלא. רבים מהחולים בטרשת נפוצה ממשיכים בעבודתם ובאורח החיים שלהם לאחר שסיגלו לעצמם ולבני משפחותיהם דרכי התמודדות המתאימים להם.
  8. האם התרופות למחלה יכולות למנוע אותה או רק לעכב את התפתחותה? לא ניתן למנוע את המחלה, אך בעזרת נטילת תרופות ניתן למתן את תדירות הופעת ההתקפים ואת עוצמתם וכן לעכב את הידרדרות המחלה.
  9. האם גם ילדים יכולים לחלות בטרשת נפוצה? למרות שגיל התחלת המחלה השכיח הוא 20-40. המחלה יכולה להופיע גם אצל ילדים ואצל מבוגרים מעל לגיל 50.
20 מרץ 2024

שלום לכולם, – עם פרסום סל הבריאות לשנת 2024 לפני כחודש וחוזר מנכ”ל משרד הבריאות לגבי התוויות התכשירים השונים בסל לפני מספר ימים, לפיהם ניתן

14 מרץ 2024

מרפאת האסתטיקה של ד”ר ארוש יואב בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינים אתכם למפגש “יופי – אסתטיקה ניראות ובריאות”

04 מרץ 2024

לרגל חודש הרמדאן, האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מאחלת לכם: שימי רמדאן זה יהיו ימים של בריאות, הקלה מכל הייסורים והמצוקות, מתן תשובה לכל התפילות ומי

02 מרץ 2024

המרפאה לטרשת נפוצה, והיחידה לנוירואימונולוגיה במרכז הרפואי הלל יפה בשיתוף עם האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינים את המטופלים בטרשת נפוצה ובני משפחתם – לקראת חג האביב

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this