ראשי » מאגרי מידע » מאמרים » (111) התקפי טרשת נפוצה חריפים מובילים רק לעיתים רחוקות לנכות קבועה: הוצג ב- ANA (האגודה האמריקאית לנוירולוגיה)

(111) התקפי טרשת נפוצה חריפים מובילים רק לעיתים רחוקות לנכות קבועה: הוצג ב- ANA (האגודה האמריקאית לנוירולוגיה)

התקפים חריפים אצל מטופלים עם טרשת נפוצה התקפית הפוגתית מובילים רק לעיתים רחוקות לנכות

עודכן 23.05.2014

התקפי טרשת נפוצה חריפים מובילים רק לעיתים רחוקות לנכות קבועה:
הוצג ב- ANA (האגודה האמריקאית לנוירולוגיה)
המדריך לרופא
מהדורה אישית

ד"ר אנדרו וילנר, סולט לייק סיטי, יוטה – 24.9.2008

התקפים חריפים אצל מטופלים עם טרשת נפוצה התקפית הפוגתית מובילים רק לעיתים רחוקות לנכות, על פי מאמר סקירה שהוצג כאן בפגישה ה- 133 של האגודה האמריקאית לנוירולוגיה (ANA).
ד"ר לורן רולק ממרפאת מרשפילד במרשפילד, וויסקונסין הסביר שמטופלים רבים עם טרשת נפוצה חוששים "להתעורר משותקים" מהתקף חריף.
כדי לאמוד את הסיכוי לנכות קשה, ד"ר רולק בדק את התהליך הקליני של 1,078 מטופלים עם טרשת נפוצה, התקפית הפוגתית במשך 14 שנה מבסיס הנתונים שלו הכולל מטופלים עם טרשת נפוצה, המטופלים במרפאת מרשפילד.

למטופלים בבסיס הנתונים היו 2,587 התקפים (ממוצע של 2.4 התקפים למטופל, בטווח של 1-14 התקפים במשך 1-34 שנים). רק ל- 7 מתוך 1,078 מטופלים (0.6%) היה התקף שהוביל לנכות קשה, שהוגדר על פי סולם מצב הנכות המורחב (EDSS) כ- 6 או יותר, שהתמשך יותר מ- 6 חודשים. לשניים מתוך 7 המטופלים שהיה להם התקף שהוביל לנכות קשה היה התקף חריף בזמן האבחנה שלהם של טרשת נפוצה. מ- 5 המטופלים הנותרים, 2 לקחו את אחת התרופות לטרשת נפוצה.
3 האחרים לא לקחו כלל תרופות.
אנליזה גנטית לא גילתה שום קשר בין ג'נוטיפים של histocompatibility complex class II DR beta 1 (HLA-DRBI) or nitric oxide synthase (NOS2A) ונכות קשה מהתקף חריף.

ד"ר רולק הסיק כי "תוצאות אלו מאפשרות לי להרגיע את המטופלים שלי שהתקף עם נכות קשה הוא מאוד לא סביר – בין אם הם מקבלים טיפולים המשנים את אופי התפתחות המחלה או לא. כתוצאה מכך החשש מנכות בלתי הפיכה לא צריך להשפיע על החלטתכם, האם לקחת אינטרפרון או טיפולים אחרים. 

29 אפריל 2026

"גוף, נפש ומה שביניהם" לציון חודש הטרשת הבינלאומי לשנת 2026 מפגש מטופלים: יום עיון – "ידע הוא כוח – טרשת נפוצה" יום שלישי כ"ב בתמוז

14 אפריל 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this