תזונה לטרשת נפוצה – סיכום הרצאה – “מהמחקר לצלחת” – 8.3.2022
- התזונה מהווה מרכיב חשוב בהפחתת התגובה הדלקתית בטרשת נפוצה.
- התזונה המומלצת והמוכחת מחקרית כיום לחולי MS היא תזונה ים תוכנית. תזונה זו עשירה בדגנים מלאים כגון לחם מלא, אורז מלא, קינואה, וכוסמת, בירקות , פירות, גרעינים, שמן זית, טחינה, קטניות עופות ודגים.
- מומלץ להפחית כמה שניתן במאכלים עשירים במלח ובסוכר להפחתת התגובה האוטואימונית.
- השמנה עלולה להגביר את המצב הדלקתי בגוף ולכן חשוב לשמור על משקל גוף תקין ולרדת במשקל במידת הצורך.
- על מנת לשמור על מסת שריר תקינה ש לצרוך תזונה מאוזנת ולדאוג לצריכת חלבון מספקת.
- התוספים המומלצים כיום הם ויטמין D, B12 ואומגה 3. חשוב להמנע מחסר בויטמין D ו B12 וכן להעשיר את התזונה בשומן מסוג אומגה 3 שנמצא בעיקר בדגים ובאגוזים. בנוסף, יש לבדוק רמות מגנזיום בדם ולתסף במידת הצורך.
- מומלץ להתייעץ עם דיאטנית קלינית בעלת נסיון וידע בטיפול בחולי טרשת להתאמת תפריט אישי ושינוי הרגלי אכילה.
- אנא קראו אתה החוברת “מה אוכלים היום”? –
חוברת הדרכה בתזונה לחולי טרשת נפוה – הדס חרדון דיאטנית קלינית.
- החוברת כוללת הסברים ומתכונים רבים.
לבירורים ושאלות נא לפנות במייל או בוואצאפ בלבד
תודה,
הדס חרדון
דיאטנית קלינית B.Sc.Med , RD B.Sc, MPH
נייד: 052-3562580
טלפון: 073-3742095
Photo: Anna Pelzer – unsplash.com
אירועים וחדשות
13 נובמבר 2024
20 אוקטובר 2024
19 אוקטובר 2024
04 ספטמבר 2024
04 ספטמבר 2024
04 ספטמבר 2024
27 אוגוסט 2024
25 אוגוסט 2024