שמן דגים – להקלה על טרשת נפוצה
ממצאי מחקר חדש תומכים במחקר קודם בתחום שהראה כי צריכת שמן דגים המכיל חומצות שומן אומגה-3 יכולה לספק אמצעי הקלה לאנשים הסובלים מטרשת נפוצה
שמן דגים – להקלה על טרשת נפוצה
ממצאי מחקר חדש תומכים במחקר קודם בתחום שהראה כי צריכת שמן דגים המכיל חומצות שומן אומגה-3 יכולה לספק אמצעי הקלה לאנשים הסובלים מטרשת נפוצה
מאת: יפעת גדות
שמן דגים המכיל חומצות שומן אומגה-3 יכול להועיל לחולי טרשת נפוצה, כך עולה ממחקר אמריקני חדש.
חומצות שומן אומגה-3 מכילות eicosapentaenoic acid או בקיצור EPA ו-docosahexaenoic acid, או בשמן DHA, המשפיעים על פרוטאינים בדם הנקראים matrix metalloproteinase-9, או בקיצור MMP-9 ונוצרים על-ידי תאי החיסון של חולי טרשת נפוצה.
המחקר החדש בוצע על-ידי חוקרים מאוניברסיטת אורגון והמרכז הרפואי VA שבפורטלנד. הוא כלל 10 חולי טרשת נפוצה שקיבלו 9.6 גרם של שמן דגים בכל יום.
לאחר שלושה חודשים של השימוש בשמן הדגים, זיהו החוקרים ירידה של 58% ברמות ה-MMP-9 שהוצאו מתאי החיסון של חולי הטרשת הנפוצה. נראתה גם ירידה משמעותית ברמות ה-EPA וה-DHA בממברנות (קרום התא) של תאי הדם האדומים של החולים.
הממצאים תומכים בממצאיו של מחקר קודם בתחום שהראה כי צריכת שמן דגים המכיל חומצות שומן אומגה-3 יכולה לספק אמצעי הקלה לאנשים הסובלים מטרשת נפוצה, מחלה מתקדמת, הגורמת לנכות ואין לה מרפא.
המחקר הוצג השבוע בכינוס השנתי של האיגוד האמריקני לרופאים נטורופתיים שהתקיים בקליפורניה.