ראשי » אירועים וחדשות » שלי ורוד – מטפלת מינית מוסמכת – שאלות ותשובות – יום עיון ברשת – דצמבר 2022 – נותן החסות חברת נוברטיס

שלי ורוד – מטפלת מינית מוסמכת – שאלות ותשובות – יום עיון ברשת – דצמבר 2022 – נותן החסות חברת נוברטיס

עודכן 29.12.2022

שלי ורוד – מטפלת מינית מוסמכתמטפלת מינית מוסמכת, תואר שני בפסיכולוגיה קלינית, תואר שלישי בהתנהגות מינית, מטפלת בנשים, גברים וזוגות, מרצה באונ' תל- אביב וחיפה, מנחה של פודקאסט הנקרא- ורוד


שאלה: רציתי לשאול על תפקוד מיני לנשים בזמן קיום יחסי מין יש בריחת שתן ורציתי לשאול אם זה בריחת שתן או שזה קשור לאורגזמה ? בריחת שתן יש לי דווקא אחרי כמה שניות אחרי קיום יחסי מין? או שבריחת שתן זה בגלל המחלה?

תשובה: אני יכולה להבין איך בימינו יש בלבול בין תחושת אורגזמה לתחושה של בריחת שתן. לא מעט נשים מדווחות על יציאה של נוזלים לפני או בעת אורגזמה, כאשר אצל חלק מהנשים, כמות יציאת הנוזלים מרובה, דבר העלול לגרום להן לחשוב כי מדובר בשתן. חשוב לי לציין, כי אורגזמה לרוב לא מלווה ביציאת נוזלים אלא יותר בהתכווצויות קצובות של הנרתיק, תחושות אותן קשה יותר לחוש, וגם בתחושות אחרות כמו תחושת שחרור או ירידה במתח המיני.

ציינת כי ישנה בעיה של בריחת שתן, קודם כל חשוב מאוד להתרוקן לפני קיום יחסי מין. בנוסף, אני תמיד ממליצה לתקשר עם בן או בת הזוג שלך מה את חווה, כדי להסיר ממך תחושת לחץ בעת הפעילות המינית, ולאפשר לך ליהנות מהמגע. בנוסף כדי לשפר את תחושת הנוחות אפשר תמיד להכין מגבת או שמיכה סופגת על המיטה.

יוון שאת מתמודדת עם טרשת נפוצה הפניתי את שאלתך לפרופ׳ רפי חרותי, מומחה ברפואה שיקומית וטיפול מיני. פרופ׳ חרותי מסביר כי המחלה יכולה להוביל לפגיעה בשלפוחית השתן, וכי המצב גורם להתכווצויות לא רצוניות שעשויות גם לגרום לדליפת שתן. הוא מציין כי גם נשים ללא טרשת נפוצה לעיתים מתמודדות עם דליפת שתן במצב של מאמץ רב או בעת קיום יחסי מין. ההמלצה שלו היא לעבור ברור במרפאה בה את נמצאת במעקב כי אפשר להקל על ההתכווצויות שאת חשה על ידי טיפול תרופתי.


שאלה: אני נכה על כיסא גלגלים אין לי תחושות מהבטן ולמטה מה את ממליצה שאני ובן זוגי נעשה כדי שלא נוותר על האינטימיות?

תשובה: בעבודתי בטיפול מיני בבית החולים השיקומי רעות – תל אביב, עבדתי עם לא מעט מטופלים בכיסא גלגלים בעקבות פגיעות שונות. חשוב לי ציין כי אומנם יש מגבלה בתנועה או תחושות באזורים מסוימים, אך מיניות היא אנרגיה בגוף ובדמיון, ואותה לא ניתן ממש להגביל. יש כמובן לחקור את המיניות החדשה של הגוף ולגלות מה מעורר אותך יותר ומה פחות, ואיזה סוג מגע (יד, פה או כל איבר אחר) או עוצמה (חזק או חלש) יתאימו לך.

בנוסף, יש לדעת כי בסוף יש לא מעט אזורים ארוגניים בגוף, כלומר אזורים המרובים בקצוות עצבים ותחושת המגע בהם, בעת עוררות מינית יכולה מאוד לגרות. לדוגמה, שפתיים, אוזניים, צוואר, חזה ופטמות. לסיום, פרופ' חרותי מסביר כי במצב זה אפשר להתמקד בהנאה באזורים אלו, בפלג הגוף העליון. הוא מוסיף ומדגיש כי אין צורך להפסיק את המגע באזורים האינטימיים או באברים ללא התחושה כי זה יכול לעורר את הצד השני וגם אותך לראות את בן או בת הזוג נוגע בך. בסופו של דבר, החלק שמקבל את כל המסרים המיניים הוא – המוח.

29 אפריל 2026

"גוף, נפש ומה שביניהם" לציון חודש הטרשת הבינלאומי לשנת 2026 מפגש מטופלים: יום עיון – "ידע הוא כוח – טרשת נפוצה" יום שלישי כ"ב בתמוז

14 אפריל 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this