אביתר בן אבי – סיכום שנה – האגודה הישראלית לטרשת נפוצה

מאת: אביתר בן אבי, סטודנט לע"ס שנה ג' מכללת מבח"ר, ובשנה זו, שנה"ל תשע"ט – 2018-2019, עשיתי את הכשרתי באגודה הישראלית לטרשת נפוצה בתל אביב. | עודכן 31.12.2019

האגודה היוותה לי בשנה זו מקום בו ניתנו לי כלים ויכולות להיות עו"ס – רגישות, יכולת טיפולית ויחד עם זאת ראייה מערכתית. אני מסתכל על כל השנה שבה עשיתי הכשרה באגודה, ואני רואה את עצמי במקום אחר לגמרי, מבחינת הידע, הניסיון, העומק והרוחב. למדתי והעשרתי את הידע שלי הרבה דרך עבודתי באגודה.

האגודה העניקה לי את ההזדמנות להעמיק התנסות בטיפול פרטני בביתם של חברי האגודה חולי הטרשת. הטיפול במרחב טיפולי זה הוא מאתגר יותר ובעל מאפיינים ייחודיים, ואני מרגיש שקיבלתי כלים רבים ומגוונים להובלת טיפול ולהעשרתו. הפונים היו בעלי מצבי חולי ומאפייני מחלה שונים, כמו גם מאפיינים אישיותיים. השיחות עם הפונים היו לי מאתגרים מחד, ומחכימים ומלמדים מאידך. הכרתי אנשים מדהימים שלכל אחד מהם היה מה לתרום לי.

ההכשרה בשנה זו באגודה הישראלית לטרשת חשפה אותי להכרות מעמיקה עם מחלת הטרשת, על הקשיים הפיזיים שיש לחולים, על התמודדויותיהם, על שלבי המחלה וסוגיה, ועל הפתרונות המוצעים היום. היכרות זו, נתנה לי מבט מעמיק ורחב יותר על חולים בכלל, ובפרט במחלות כרוניות כמו הטרשת. אני מרגיש שזו יכולת שנרכשה אצלי הודות לאגודה ולאנשיה, ואני בטוח שהיא תבוא לידי ביטוי בפעילותי בע"ה כעו"ס לעתיד.

כמו כן, כחלק מהכשרתי השתתפתי ביום עיון לחולי הטרשת הנפוצה בבית החולים ברזילי באשקלון, שלימד אותי רבות, ואני משתתף באופן קבוע בקבוצת תמיכה טיפולית בבית החולים בילינסון בהנחיית העו"ס אברהם לוי. זו הייתה לי קבוצת ההנחיה הראשונה שאני משתתף בה, (חוץ מסימולציות בלימודים) וזה היווה בשבילי למידה משמעותית לעתיד, מלבד ההיכרות והחוויה שהייתה לי בעצם ההשתתפות.

תודתי נתונה למנהלת האגודה, הגב' ג'נין ווסברג, על האפשרות שהיא נותנת לנו, הסטודנטים, לעשות את הכשרתינו באגודה, תוך מתן כל הכלים והאפשרויות להצלחה בתפקידנו. תודה והערכה מיוחדת יש לי כלפי המדריכה שלי, העו"סית שרון טלאור, שמשקיעה זמן ומשאבים, שכליים ורגשיים, כדי להבין אותי ואת המטופלים. שרון מצליחה לרדת לשורשם של הדברים, לכוון אותי ולפתוח בפניי אופציות חדשות ודרכי פעולה נוספים בכל פעם מחדש.

27 מאי 2026

קבצנו עבורם מומחים רבים מאוד שיענו בהתנדבות לכל שאלותיכם

11 מאי 2026

"גוף, נפש ומה שביניהם" לציון חודש הטרשת הבינלאומי לשנת 2026 מפגש מטופלים: יום עיון – "ידע הוא כוח – טרשת נפוצה" יום שלישי כ"ב בתמוז

14 אפריל 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this