האוניברסיטה העברית ירושלים – סיכום שנה 2016
ד"ר שבתאי לויט
האוניברסיטה העברית ירושלים – סיכום שנה 2016
ד”ר שבתאי לויט
זו השנה החמישית שפרוייקט זה מתנהל בירושלים, וזו השנה הרביעית שאני אחראי לו. הפרוייקט משרת צורך אמיתי, בקרב הפונים, חולי הטרשת שרשומים באגודה. השילוב בין צורך אמיתי והניסיון הטוב שצברו הנעזרים בתוכנית בשנים קודמות, גרמו לכך שהשנה הדרישה לסטודנטים גברה על המענה. התחלנו את השנה עם ארבע סטודנטים, וכדי להרחיב את המענים, קיבלתי במהלך חופשת סימסטר (ינואר 2016), עוד ארבעה נוספים. סה”כ היו השנה 8 סטודנטים, שנה א, מאוניברסיטת ירושלים בפרוייקט.
7 סטודנטים ניפגשו עם פונה יחיד, וסטודנת נוסף, דובר ערבית, הגיע למשרדים בתל אביב, פעם בשבועיים, במהלך סימסטר ב, וניהל בערבית את הקשרים עם חברי האגודה דבורי הערבית.
זו השנה השנייה, שבמהלך השנה מצטרפים סטודנטים נוספים, ונותנים ערך מוסף, מעבר למפגשי יחיד. בשנה שעברה, יער, כתב את המדריך לשירותים בירושלים, והשנה מוחמד, יצר קשר חי, בערבית, עם הפונים הערביים.
המפגשים עם הפונים היחידים, משמעותיים היו, לשני הצדדים. לפונים עצמם, היה אפשרות לפגוש בוגר, צעיר, עם מוטיבציה, שנמצא מחוץ למעגל המשפחתי והמקצועי (גורמי רפואה וטיפול), ולסטודנטים התאפשר ללמוד על יצירה, בניה ושימור קשר, עם פונה, מזווית של למידה מקצועית אייך מייצרים קשר ואייך מסיימים אותו.
השנה השתתפו הסטודנטים בשני ימי עיון יעודיים לסטודנטים, שנערכו על ידי האגודה במשרדי האגודה בתל אביב. שני ימי העיון, נתנו תמונה טובה על פעילות האגודה, על עבודת גורמי הסיעוד עם החולים, וידע כללי על המחלה. השנה, הביאו למפגשים אלו, חולה, שיספר את הסיפור האישי שלו, דבר שתרם רבות לסטודנטים.
כאשר שני הצדדים מרוויחים, אז הביטוי לכך הוא שאנשים רוצים בהמשך הפרוייקט.
אנו מקווים שבשנה הבאה הוא יתרחב, ויכנסו לפרוייקט סטודנטים משנים ב’/ג’, דבר שירחיב את היכולת לתת מענים לפונים בצורה משמעותית.