ראשי » אירועים וחדשות » גב’ לאה ברוך – עובדת הסוציאלית – עו”ס – שאלות ותשובות – יום עיון ברשת – דצמבר 2022 – נותן החסות חברת נוברטיס

גב’ לאה ברוך – עובדת הסוציאלית – עו”ס – שאלות ותשובות – יום עיון ברשת – דצמבר 2022 – נותן החסות חברת נוברטיס

עודכן 29.12.2022

גב’ לאה ברוך – עובדת הסוציאלית עו”ס MSW, מומחית בבריאות לשעבר במרכז לטרשת נפוצה, המרכז הרפואי  שיבא, תל השומר


שאלה: מה לגבי טיפולים פסיכולוגיים ? וכיסוי במסגרת הסל כולל לבני המשפחה?
תשובה: האם הכוונה לסל טרשת  של קופ”ח מכבי בשיבא- אזי ניתן לקבל סדרת  מפגשים מוגדרת במימון קופ”ח למטופל לאחר הערכה פסיכולוגית/ פסיכוסוציאלית. לגבי בני המשפחה, מומלץ לפנות לעו”ס פסיכולוג/ בעל התמחות בתחום המשפחתי .יש לברר ברשימת מטפלים בהסכם עם קופות החולים.


שאלה: פרצי זעם ודיבור קולני, בפרטיות הם תוצאה של לחץ נוראי, מה גורם לכך והאם זה חלק מהמחלה?
תשובה: יש להפריד אם האדם היה עצבני לפני המחלה אז אין קשר לטרשת נפוצה . לעיתים כאשר יש פגיעה של טרשת נפוצה, באונה הקדמית של המוח, אשר אחראית על ויסות של דחפים ומצבי רוח, יש התפרצויות זעם ודיבור קולני. מומלץ להפנות להערכת פסיכולוג/ עו”ס  ופסיכיאטר . ניתן לקבל טיפול תרופתי ע”י פסיכיאטר ,אשר יכול לעתים להפחית תופעות אלו .


שאלה: א. כיצד עוזרים לילדים קטנים להתמודד עם מצב החולי של האם?
ב .כיצד ניתן להציג גבולות לילדים בעיקר כאשר האם חלשה ואינה יכולה לעשות זאת?

תשובה:

א. מומלץ לקיים שיחות פתוחות עם הילדים לגבי מצב הבריאותי של האם . ניתן להיעזר בעלוני הסברה של האגודה לטרשת נפוצה המלווים בתמונות ומסייעים להמחשה. ניתן גם להיעזר בעו”ס במרכז לטרשת נפוצה בבי”ח, כדי לעבד את התחושות בהתאמה לגילו ולמצבו . שיח פתוח, יכול לסייע בהפחתת חרדות והקטנת “כדור השלג” שתופח ,כאשר אסור לדבר על הנושא .

ב.לעתים, החולים  טרודים  ואינם יכולים להתפנות די הצורך לילדים, דבר שיכול לעורר אצל הילד תסכול והתנהגות מרדנית. יש לעודד מעורבות והתעניינות האם במצב  הילד מבחינה רגשית, לימודית וחברתית . חשוב גיבוי של בן הזוג במידת האפשר. וכמובן קיימת יותר בעיית גבולות בגיל ההתבגרות . לאחר שנבדקו גורמים אלו, יש לשקול מה הכי חשוב  לאם ועל מה לוותר. ניתן להיעזר בצוות יועצת/ עו”ס/ פסיכולוג ולקבל הדרכה הורית.


שאלה: האם ניתן לסייע בהוצאות תחבורה לאנשים שגרים בפריפריה ?
תשובה: באופן כללי, מי שסובל מקשיים בניידות ומוכר בניידות  בטל”א, מקבל גמלה חודשית להוצאות    דלק / נסיעה. לשאר המטופלים, אין גורם שיכול לממן נסיעות . לברר דרך עמותת “עזר מציון” , מחלקת “מחוברים”, לגבי הסעה מתנדב ברכב פרטי. לחברי “קרן מכבי ” מומלץ לבדוק  בקרן הרווחה, אם ניתן להיעזר במימון לנסיעות לטיפולים רפואיים.


שאלה: אני רוצה לפנות לעובדת סוציאלית בעיר שלי. אבל יש לי הרבה בקשות ואני לא יודעת מה מגיע לי. אני צריכה הרבה עזרה. מה אני יכולה לבקש ולקבל מהעובדת הסוציאלית? קשה לי ללכת אליה פעמים רבות, מה עושים?
תשובה: מאחר ולא ציינת לאיזה סוגי עזרה את נזקקת, אתייחס כללית. כל מטופל חדש עובר פגישת ע”י עובדת  מיון ואבחון, להערכת הצרכים ואפשרויות הסיוע. טיפול פסיכוסוציאלי- ניתן לכלל האוכלוסייה לעומת סיוע חומרי, הניתן לאחר בדיקת זכאות, ע”י עובד זכאות, בהתאם לקריטריונים וספר התקנות של מ. הרווחה. במקרה של קשיי ניידות, ניתן לבדוק אפשרויות לביקור בית, של עו”ס.


שאלה: מי יכול לייעץ לנו בייחסי הורים ילדים- גבולות?
תשובה: ניתן להיעזר עפ”י גילו של הילד בצוות המרכז חינוכי יועצת / פסיכולוגית /עו”ס -בגן ילדים/ בה”ס , היכול לתת הדרכה הורית, אשר תקל על התמודדות  ביחסים. לעתים נדרש, טיפול משפחתי ויש לפנות לעו”ס / פסיכולוג המתמחים בשיטה זו.


שאלה: מי זכאי לטיפול ע”י לשכת הרווחה בעיר?
תשובה:  יש להפריד בין טיפול אישי / זוגי/ ומשפחתי הניתן לכל פונה עם מצוקה רגשית (“נזקקות “), לבין פניה לעזרה חומרית (“זכאות”),אשר ניתנת עפ”י קריטריון כלכלי-ספר תקנות לבעלי הכנסות נמוכות.


שאלה: באילו בעיות פונים ללשכת הרווחה העירונית ובמה הם עוזרים?
תשובה: מדובר בשאלה כללית ותקצר היריעה מלהתייחס לכול .בכל אופן, יש הפרדה מבין נזקקות לטיפול  פסיכוסוציאלי, מגיל רך ועד זקנה, המתמודדות עם משברי חיים אישים ומשפחתיים , לבין זכאות לסיוע חומרי ( זכאות ) שניתנת לאחר בחינת מצבו הכלכלי של הפונה וסיוע בתיווך לרשויות שונות במיצוי זכויות. ניתן לקיים פגישת אבחון, כדי לבדוק אפשרויות סיוע.

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

04 ספטמבר 2024

סדנת פוטותרפיה וצילום בסמארטפון בזום עלות סמלית למפגש אחד 18 שקלים – 54 ₪ ל-3 מפגשים האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינה אתכם/ן, חברי/ות האגודה, לסדנה

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

27 אוגוסט 2024

דרך סיפורים ושירים שכתבו אחרים ודרך כתיבה אישית, נוכל לגעת ולכתוב את הסיפור האישי של כל אחד ואחת מאתנו.‬‬ דרך סיפורים, שירים וכתיבה אישית נוכל

25 אוגוסט 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינה אתכם/ן, חברי/ות האגודה, לסדנא חדשה וייחודית בת 2 מפגשים בזום, אשר מטרתה לקבל כלים: מתי והאם כדאי להתייעץ? איזו עזרה

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this