ראשי » מאגרי מידע » מאמרים » הסתיים גיוס המטופלים לניסוי קליני שלב III בתרופת ה-Laquinimod לטיפול בטרשת נפוצה – חב' טבע

הסתיים גיוס המטופלים לניסוי קליני שלב III בתרופת ה-Laquinimod לטיפול בטרשת נפוצה – חב' טבע

עודכן 18.05.2014

טבע ממשיכה במקביל בגיוס מטופלים למחקר גלובלי נוסף בתרופה

טבע וחברת Active Biotech השבדית (OMX NORDIC: ACTI) הודיעו היום על השלמת גיוס מטופלים לניסוי הקליני שלב III הקרוי Allegro . מטרת המחקר היא להעריך את היעילות, הבטיחות והסבילות של מתן התכשיר האוראלי Laquinimod למניעת התקדמות מחלת הטרשת הנפוצה בשלב (RRMS) ההתקפי-הפוגתי, בהשוואה למתן פלסיבו.
סינון מועמדים פוטנציאלים הושלם עם תום הרבעון השלישי. עד לנובמבר השנה גויסו בהצלחה למחקר למעלה מ-1,000 חולי RRMS המטופלים ב-152 מרכזים רפואיים בצפון אמריקה, אירופה ואסיה.
במקביל, נמשך גיוס מטופלים לניסוי שלב III גלובלי נוסף, BRAVO. ניסוי זה תוכנן לספק נתוני תועלת-סיכון עבור הטיפול האוראלי Laquinimod בהשוואה לטיפול הקיים Avonex®, הניתן בהזרקה.
תוצאות שהתקבלו בעבר, בניסוי שלב IIb ובתקופת ההארכה של 36 שבועות, עם Laquinimod (ואשר הוצגו בכינוס העולמי לטיפול ומחקר בטרשת נפוצה בספטמבר האחרון במונטריאול) הדגימו את מהירות התגובה של התכשיר ואת יעילותו לאורך זמן בהפחתת פעילות המחלה – כמו גם את הפרופיל הבטיחותי הגבוה של Laquinimod.

לפרטים נוספים אודות תוכניות מחקר שלב III לטיפול ב-Laquinimod, ניתן לבקר באתר: www.TevaClinicalTrials.com

14 אפריל 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this