מכתב מהפועל חולון על כריס רייט

גדי רבינוביץ', סמנכ"ל שיווק ותקשורת הפועל חולון | עודכן 27.02.2016

תהליך בניית סגל שחקנים בקבוצת כדורסל מקצוענית הוא תהליך מאוד מורכב, לפניי החתמתו של שחקן בקבוצה נעשית עבודת תחקיר מאוד רחבה לגביי השחקן כשכל פרמטר נלקח בחשבון.

כשזה נוגע לשחקנים הישראלים העניין פשוט יותר מכיוון שכל מאמן ואיש מקצוע מכירים את השחקן ומודעים לכל הפרמטרים המשוקללים שמכריעים אם השחקן מתאים לקבוצה אותה בונה המאמן לפניי פתיחת העונה או לא.

הדברים הופכים למורכבים יותר כשאתה פונה להחתמת שחקני החיזוק הזרים, אלו השחקנים שאם הצלחת עם החתמתם יש סיכוי טוב שהעונה שלך תהיה מוצלחת ותקבל כיוון חיובי.

אנשי המקצוע יורדים לרזולוציות הכי קטנות, מבררים על השחקן מול אנשי מקצוע בחו"ל על מנת לקבל תמונה כמה שיותר רחבה לגביי השחקן.

וכך השנה נפלה בחלקנו הזכות להחתים ולהכיר שחקן ואדם נפלא, כריס רייט, שחקן בעל סיפור חיים יוצא דופן שיכול לשמש השראה ומופת לרבים.

לפניי כשלוש שנים התגלתה אצל כריס מחלת טרשת נפוצה.

במהלך אימון בקבוצתו הטורקית השתתק חלק מגופו, הוא הובהל לבית חולים, הוטס לארה"ב והחל בטיפולים ובתהליך שיקום ארוך שבסיומו חזר לשחק כדורסל ואף עשה היסטוריה כשהוחתם בקבוצת דאלאס מאבריקס מה- אנ.בי.אי והיה לשחקן הראשון אי פעם החולה בטרשת נפוצה ששיחק בליגה הטובה בעולם,סיפור שריגש רבים בארה"ב ובעולם.

לאחר מכן עבר השחקן לשחק בצרפת ובאיטליה בהצלחה רבה מה שגרם למאמן הפועל חולון, אלעד חסין, לשים עין על השחקן ולרצות להחתים אותו בקבוצה.

מכל כיוון שמענו המלצות על השחקן הן בצד המקצועי והן בצד החברתי/אנושי, כשכולם אף ציינו שהמחלה לא מגבילה את השחקן מבחינה מקצועית.

כמובן שגם נושא המחלה והטיפול אותו מקבל השחקן נלקחו בחשבון אך מה שלא נלקח בחשבון היא הבירוקרטיה הישראלית.

בארה"ב, בצרפת ובאיטליה שם שיחק השחקן אין לשחקן בעיה להיות מבוטח ולקבל פעם בחודש את הזריקה Tysabri ללא עלות ע"ח הביטוח הרפואי.

אך כאן אצלנו כל חודש אנחנו צריכים להזדקק לעזרתם של הגב' ג'נין ווסברג, מנהלת שירות לחולים, האגודה לטרשת נפוצה, של ד"ר רוני מילוא מנהל המחלקה הנוירולוגית והמרפאה לטרשת נפוצה ושל חברת מדיסון פארמה, שמצליחים בשיתוף פעולה מבורך להשיג את הזריקה המיוחלת על-מנת שהשחקן יוכל להתאשפז ולקבל את הטיפול שבכל מדינה נאורה הוא היה מקבל ללא שום בעיות,איננו יודעים מה היינו עושים ללא עזרתם שלושת הגורמים הללו ועל-כך נותר לנו להודות תודה גדולה.

אבל כאן אצלנו האבסורד חוגג : במדינה שהעניקה לשחקן אשרת כניסה ורישיון עבודה אין אפשרות לבטח את השחקן מכיוון שהמדינה אינה מחייבת את חברות הביטוח לעשות כן וכך אתה נקלע למצב בלתי אפשרי שאינו הוגן כלפי השחקן ואיננו אנושי.

נבהיר בזאת כי איננו מרגישים שאנחנו "עושים טובה" לשחקן בזה שאנחנו מעסיקים אותו בשורות קבוצתנו, ההפך הוא הנכון, אנחנו גאים שנפלה בחלקנו הזכות שכריס רייט ישחק בעבור המועדון, ברור לכולם שלא קל לשחקן להתמודד עם המחלה, השחקן איננו אשם שחלה בטרשת נפוצה אז למה הוא צריך להתמודד גם מול מדינה שמערימה קשיים ומגלה אטימות שזועקת לשמיים בחוסר האפשרות שלנו לתת לשחקן את הדבר הכל-כך אלמנטארי – ביטוח וטיפול רפואי?

בברכה
גדי רבינוביץ'
סמנכ"ל שיווק ותקשורת
הפועל חולון

 

כריס רייט - מכתב מהפועל חולון
כריס רייט – מכתב מהפועל חולון
15 ינואר 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this