שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

2018 – שאלות לגב' בז הדר – קלינאית תקשורת

מרכז לשיקום מבוגר- שיבא, תה"ש

עודכן 24.12.2018

גב' בז הדר – קלינאית תקשורת

מרכז לשיקום מבוגר- שיבא, תה"ש

1שהאם רופא המשפחה יכול להפנות אותי לקלינאית תקשורת או רק הנוירולוג?
תכן, ניתן לפנות לרופא משפחה לקבלת הפניה לקלינאי/ת תקשורת. חשוב לשים לב בעת בקשת הפנייה/קביעת התור כי מדובר בקלינאי/ת המתמחה בשיקום מבוגר.
2שיש לי קשיים בהגייה ולא תמיד מבינים אותי, האם קלינאית תקשורת יכולה לתת לי תרגילים שיעזרו לי ?
תטרשת עלולה לגרום לירידה במובנות הדיבור. במסגרת טיפול ניתן ללמוד אסטרטגיות פיצוי שונות (שמירה על מפתח פה גדול, הדגשת צלילים וכדומה) וכן לקבל תרגילים שונים לחיזוק ו/או שימור טווחים של אברי הדיבור. אלו ביחד צפויים להביא לשיפור מובנות הדיבור. יש לציין כי התרגילים לחיזוק ו/או שימור טווחים של אברי הדיבור מותאמים באופן אישי עבור כל מטופל ועל כן טרם ניתן יהיה לתרגל אותם, יש להגיע לאבחון אצל קלינאית תקשורת.
3שאשמח לשמוע מה בדיוק קלינאית תקשורת יכולה לעשות כדי לשפר את הדיבור- תקשורת עם אנשים.
תהטיפול בתחום התקשורת מתחלק למספר תחומים ביניהם שפה, קול, דיבור ובליעה. קיימים תרגילים בתחומים השונים אותם ניתן לתרגל במטרה להביא לשיפור יכולות אלו, אולם יש להתאים את התרגילים עבור כל נבדק ולקבל הדרכה לגבי אופן התרגול הנכון. באופן ספציפי בתחום הקול, ניתן ללמוד תיאום נכון של נשימה ודיבור. בתחום הדיבור ניתן ללמוד אסטרטגיות פיצוי שונות וכן לקבל תרגילים שונים לחיזוק ו/או שימור טווחים של אברי הדיבור. עם זאת, במידה ותרגול זה אינו מביא לשיפור תקשורתי ואדם חווה קושי תקשורתי משמעותי (חוסר יכולת להעביר מסרים פשוטים – צרכים, רצונות, רגשות וכדומה), ניתן לעבור התאמה של אמצעי תקשורת חלופי כגון לוח תקשורת.
06 אפריל 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this