שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
ראשי » פעילויות האגודה לרווחת חולי הטרשת הנפוצה » ימי עיון » ימי עיון ברשת » יום עיון ברשת – שנה תשע עשרה » 2018 – שאלותלד"ר דותן שלמה- מומחה עיניים (נוירו אופתלמולוג)

2018 – שאלותלד"ר דותן שלמה- מומחה עיניים (נוירו אופתלמולוג)

מנהל שירות הנוירו אופתלמולוגיה הקליני מרכז רפואי  הדסה עין כרם ,י-ם

עודכן 24.12.2018

ד"ר דותן שלמה- מומחה עיניים (נוירו אופתלמולוג)

מנהל שירות הנוירו אופתלמולוגיה הקליני מרכז רפואי  הדסה עין כרם ,י-ם

1שמה ניתן לעשות לתיקון נזקים בראייה כתוצאה מהתקפים ?
תהדבר הטוב שניתן לעשות לשיפור המצב הוא להקפיד על הטיפול הסיסטמי שהרופא המומחה מייעץ ליטול, ולהתמיד להגיע לביקורות התקופתיות.
2שאובחנתי לפני 3 שנים , בהתקף של אופטיק נאוריטיס. הראייה חזרה לחלוטין , ולמעט טשטוש ראייה וכאב בעת חשיפה לחום. אך בתוך שלוש שנים הראייה שלי הידרדרה כך שממספר 0 , אני כעת 2.5 במשקפי קריאה. האם זה רק גילי שגרם לזה...45. או שיש קשר עם המחלה?
תלהערכתי, התוספת במשקפי הקריאה קשורה לשינויים שהשינוי בגיל גרמו.
3שהאם יש מה לעשות להפרעה בראיה?
תהפרעה בראיה הקשורה בדלקת בעצב הראיה או בטרשת מחייבת את הטיפול שלה, בהתאם להמלצת הרופא המומחה המטפל. אולם, הפרעות בראיה יכולות להיות גם עקב בעיות בעיניים ובעיות אחרות במערכת כלי הדם והלב, אותן צריך לברר בעזרת רופא מומחה מתאים.
4שהאם פגיעה כל שהיא בעיניים היא מחויבת המציאות בטרשת נפוצה?
תלא, לא בהכרח.
5שאני חולה בטרשת נפוצה ועלי לעבור ניתוח חיוני, אני סובלת מ-מקולה יבשה בעיני השמאלית, האם ההרדמה עלולה להחמיר את המצב?
תלא, אבל אני ממליץ בכל-זאת להתייעץ גם עם רופא הרשתית שעוקב אחרי מצב הרשתיות שלך.
06 אפריל 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this