מה מעורר טרשת נפוצה אצל ילדים? חוקרים מגייסים ילדים לניסוי חשוב של גורמי סיכון סביבתיים וגנטיים
חוקרים ברחבי כל המדינה מגייסים 640 ילדים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית מוקדמת או CIS (תסמין מבודד קלינית, אירוע בודד של תסמינים דמויי טרשת נפוצה) ו-1280 ילדים ללא טרשת נפוצה או CIS לניסוי שנמשך 4 שנים לקביעת גורמי סיכון סביבתיים וגנטיים שהופכים את הילדים לבעלי רגישות לפיתוח טרשת נפוצה. הניסוי שמומן על ידי מכוני הבריאות הלאומיים, ממנף את תמיכתה של החברה הלאומית לטרשת נפוצה ברשת המרכזים הפדיאטריים לטרשת נפוצה (NPMSC).
הרקע:
בניגוד לטרשת נפוצה במבוגרים, נראה שלטרשת נפוצה בילדים יש חלון התפרצות צר יותר עם תסמינים קוגניטיביים מהירים ונרחבים יותר שיש להבין טוב יותר כדי שנוכל לפתח טיפולים יעילים. ה- NPMSC הושק במימון של החברה בשנת 2006 כדי לקבוע סטנדרט לטיפול בטרשת נפוצה בילדים, לחנך את הקהילה הרפואית לגבי אוכלוסיית מצוקה זו וליצור מסגרת לניהול מחקר קריטי. מאז 2013, החברה ייעדה 2.8 מיליון דולר לתמיכה ברשת המחקר לאספקת התשתית החיונית שתאפשר עריכת מחקרים, כגון ניסוי זה.
המענק לחמש שנים בגובה 3.2 מיליון דולר לחוקר הראשי, ד”ר עמנואל ואובנט (אוניברסיטת קליפורניה, מרכז טרשת נפוצה ילדים בסן פרנסיסקו) החל בשנת 2011. האתרים גייסו יותר מ-370 ילדים עם טרשת נפוצה ומעל ל-520 בקבוצת הביקורת. בממצאים המוקדמים הצוות הראה שסטטוס נמוך של ויטמין D, אשר היה קשור לסיכון לטרשת נפוצה, היה קשור להתקפי טרשת נפוצה רק אם לילדים היה גן ספציפי של המערכת החיסונית. מחקרים נוספים הנערכים כעת, עשויים להאיר באור חדש את השאלה מי עשוי להסתייע במיוחד כתוצאה מתוספות של ויטמין D.
הם גם דיווחו שחיידק המעיים – אשר זוכה לביסוס כגורם סיכון בהתפתחות ההתקפה על המערכת החיסונית בטרשת נפוצה, עובר שינוי אצל ילדים החווים התפרצות מאד מוקדמת של המחלה.