ראשי » אודות טרשת נפוצה » מידע טיפולי ע"י חברות התרופות » חב' סאנופי ג'נזיים - אובג'יו, למטרדה » 2015 – האפקט הטיפולי של למטרדה נשמר לאורך חמש שנים ברוב מטופלי טרשת התקפית-הפוגתית אשר קיבלו למטרדה

2015 – האפקט הטיפולי של למטרדה נשמר לאורך חמש שנים ברוב מטופלי טרשת התקפית-הפוגתית אשר קיבלו למטרדה

עודכן 15.03.2016

האפקט הטיפולי של למטרדה נשמר לאורך חמש שנים ברוב מטופלי טרשת התקפית-הפוגתית
אשר קיבלו למטרדה

בכנס הבינלאומי השנתי לטרשת נפוצה, ECTRIMS, שהתקיים באוקטובר 2015, הוצגו נתונים חדשים וחיוביים מחמש שנות מחקר עם למטרדה.

בשני מחקרי פאזה שלישית של למטרדה, שארכו שנתיים, השתתפו מטופלים עם טרשת התקפית-הפוגתית, אשר קיבלו למטרדה בשני מחזורים של פעם בשנה.

90% מהמשתתפים שקבלו למטרדה עברו למחקר המשך בן שלוש שנים. נמצא כי השפעות הטיפול שנצפו בשנתיים של המחקר הראשוני, נשמרו לאורך שלוש שנות מחקר ההמשך:

68% ממי שנטלו שנטלו למטרדה כתרופה ראשונה (המחקר הראשון) לא נזקקו למחזור טיפול נוסף.

60% מהמטופלים בלמטרדה שטופלו עם תרופות קודמות (המחקר השני) לא נזקקו למחזור טיפול נוסף.

שיעור ההתקפים השנתי הנמוך שנצפה בשני המחקרים הראשוניים שארכו שנתיים, נשמר גם מהשנה השלישית עד השנה החמישית.

מבחינת התקדמות הנכות נצפו תוצאות מרשימות. קרוב ל 80% ממשתתפי שני המחקרים לא חוו התקדמות בנכות! (על פי מדד ה EDSS)

ולא זו בלבד שלא הייתה התקדמות בנכות, אלא שלאחוז גבוה מהמטופלים: 33% מהחולים שקבלו למטרדה כתרופה ראשונה, ו-43% מהחולים שטופלו עם תרופות קודמות, חל שיפור במדד הנכות (EDSS) בהשוואה לנקודת ההתחלה!

במהלך המעקב במשך שנים שלוש, ארבע וחמש, אצל רוב החולים, 70% בממוצע משני המחקרים לא נצפתה פעילות של המחלה בבדיקת תהודה מגנטית (MRI).

האטת איבוד נפח המוח (אטרופיה מוחית) שמהווה מדד חשוב ליעילות הטיפול במחלה נמדדה אף היא במחקרים הקליניים של למטרדה. עד השנה החמישית למעקב אחר חולים שקיבלו למטרדה בשני המחקרים, הם חוו האטה משמעותית באיבוד נפח המוח ע"פ נתוני ה MRI. חשוב לציין כי במהלך שלוש שנות המעקב, הממוצע השנתי של איבוד נפח המוח היה %0.20, ערך שהיה נמוך יותר מאשר בשנתיים הראשונות לטיפול.

במהלך שלוש שנות המעקב הנוספות, אחוז תופעות הלוואי היה זהה ואף פחת, בהשוואה לשנתיים של המחקרים הראשוניים. תדירות תופעות הלוואי של בלוטת המגן הייתה הגבוהה ביותר, כצפוי, בשנה השלישית, וירדה לאחר מכן.

"תוצאות חמש השנים שהוכרזו, אמר ביל סיבולד, מנהל יחידת הטרשת הנפוצה של חברת ג'נזיים, הינן מלהיבות בשל הפוטנציאל של למטרדה לשנות את הגישה הטיפולית ואת מהלך מחלת הטרשת הנפוצה."

מתוך כנס ECTRIMS

24 פברואר 2025

היחידה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את המתמודדים עם הטרשת הנפוצה ובני משפחתם ליום עיון ואספה כללית בתל אביב:

19 פברואר 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: אתם – חברי האגודה תשתפו את הידע והתובנות שלכם – במתן הרצאה לחברי האגודה!

16 פברואר 2025

תשובות ע"י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

12 פברואר 2025

כולנו מכירים את הרגעים בהם אנו מרגישים מוכנים לעזור לעצמנו באופן יותר אקטיבי, להתגבר על מכשול, משבר או סטגנציה או פשוט לפרוץ לדרך חדשה.

12 פברואר 2025

נעסוק יחד בשאלות קיומיות, נקרא כתבים רלוונטים ונעמיק את היכולת להבין מהם את ההיבטים שמייצרים את תחושת המשמעות היומיומית של כל אחד ואחת מאיתנו, נייצר

01 פברואר 2025

דרך סיפורים ושירים שכתבו אחרים ודרך כתיבה אישית, נוכל לגעת ולכתוב את הסיפור האישי של כל אחד ואחת מאתנו.‬‬ דרך סיפורים, שירים וכתיבה אישית נוכל

22 ינואר 2025

קבוצת תמיכה בזום – עבור צעירים/ות בני 40-50 המאובחנים בטרשת נפוצה האגודה הישראלית לטרשת נפוצה פותחת קבוצת תמיכה חדשה, ייחודית וקצרת מועד, המיועדת לא.נשים בגילאי

21 ינואר 2025

כאב הוא דבר שפוגע בכל ההיבטים של החיים, והטיפול בו חשוב לשיפור איכות החיים. מטרת חוברת זאת היא להסביר את הסוגים השונים של כאב, את

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this