שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
ראשי » מאגרי מידע » מאמרים » (149) הצד הביולוגי של דיכאון בטרשת נפוצה

(149) הצד הביולוגי של דיכאון בטרשת נפוצה

עודכן 23.05.2014

הצד הביולוגי של דיכאון בטרשת נפוצה

מתוך ה- UPI.com
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ'

לדיכאון בטרשת נפוצה צד ביולוגי, מלבד התגובה הפסיכולוגית לקשיים שמלווים את המחלה.

טרשת נפוצה לעיתים קרובות מלווה בדיכאון. מחקר חדש מצא כי ייתכן ומקורו של הדיכאון בקרב אנשים עם טרשת נפוצה הוא ביולוגי ושהוא לא רק נובע מהתגובה הפסיכולוגית לקשיים הנובעים מהתמודדות עם המחלה. 

המחקר בחן סריקות מוח של 29 מטופלים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי-הפוגתי והשווה אותם ל- 20 נבדקים בריאים. המחקר שהתפרסם בכתב העת המדעי Biological Psychiatry מצא שאנשים עם טרשת נפוצה הם בעלי סבירות גבוהה יותר לאטרופיה של המוח (התנוונות או אובדן תאים) באזורים במוח הידועים כמעורבים בזיכרון ומצב רוח כמו ההיפוקמפוס. מעבר לכך, המערכת בגופנו המגיבה לדחק (סטרס) ומווסתת תהליכים פסיכולוגים אחרים, הידועה בשם ציר ה- HPA hypothalamic -pituitary- adrenal נמצאה כפעילה יותר בקרב אנשים עם טרשת נפוצה. 
באופן מעניין, הרעיון כי יש פעילות יתר של ציר ה- HPA והפחתה של נפח המוח באזור ההיפוקמפוס לא קיבל תשומת לב מספקת, למרות העובדה שרוב המקרים המדווחים בתחום הפסיכיאטריה העוסקים בדיכאון, באנשים ללא טרשת נפוצה, מדווחים על היפראקטיביות של ציר ה- HPA ונפח קטן יותר של ההיפוקמפוס", אומרת החוקרת ד"ר ננסי סיקוט מאוניברסיטת קליפורניה.

06 אפריל 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this