שיפור במוגבלות הפיסית כמדד להצלחת הטיפול בטיסברי
שיפור במוגבלות הפיסית כמדד להצלחת הטיפול בטיסברי
אחד המאפיינים של מחלת הטרשת הנפוצה הוא בפגיעה ביכולת הפיסית של הגוף. פגיעה זו מצטברת עם השנים ונחשבת לאחת המטרות הטיפוליות החשובות בהתמודדות עם המחלה.
עם ההתקדמות במחקר ובאופציות הטיפוליות בטרשת נפוצה ניתן היום להתמודד בהצלחה עם ההצטברות במוגבלות הפיזית המאפיינת את המחלה. מחקר חדש שפורסם בכתב העת Multiple Sclerosis Journal בחודש מארס 2011 , מראה לראשונה כי המתמודדים עם טרשת נפוצה מסוג התקפי נסיגתי (Relapsing-Remitting Multiple Sclerosis), נשארו במצב יציב או אף הראו שיפור במוגבלות הפיסית תחת הטיפול בטיסברי בתקופה של שנתיים בלבד.
הנתונים שנאספו במחקר, מתבססים על קבוצה של כ-1000 חולים שהשתתפו במחקר שבדק את היעילות של טיסברי מול טיפול דמה (פלצבו). במחקר בדקו כיצד הושפע מדד ה- EDSS (סולם מקובל להערכת המוגבלות הפיסית), משנתיים של טיפול בטיסברי.
התוצאות שהתקבלו מראות כי 29% מהמטופלים בטיסברי חוו שיפור מתמשך (מעל 12 שבועות) במוגבלות הפיסית כפי שנמדד בEDSS-. כמו כן נמצא כי טיסברי הגדיל את הסיכוי לשיפור במוגבלות הפיסית ב 69% במשך שנתיים. בנוסף, 56% מהחולים הדגימו מגמה של יציבות בציון הEDSS-.
תוצאות המחקר עולה גם כי שיפור מתמשך במדד ה- EDSS היה ביחס ישיר לשיפור איכות החיים של המטופלים.
טיסברי הינו הטיפול הראשון שבו חולים מציגים ירידה לאורך זמן במדד ה-EDSS, דבר המצביע על שיפור ואף היפוך בתסמיני המחלה. יתכן מאד שההסבר לנתונים המרשימים מקורו בירידה המשמעותית בקצב ההתקפים בקבוצת הטיסברי.
בכל המחקרים שנעשו עד כה עם מגוון הטיפולים הקיימים, לא נצפתה תמונה דומה של שיפור ואף העלמת הסימנים הקליניים של המחלה כפי שעולה ממחקר זה .
הטיפול בטיסברי ניתן בהמלצת רופא נוירולוג במרפאת טרשת נפוצה, בכפוף להנחיות סל התרופות. לפרטים נוספים ניתן לפנות לרופא המטפל.