ראשי » אודות טרשת נפוצה » תשובות לשאלותיכם ע"י מומחים שונים בישראל » שאלות לשני תשובה מיום העיון ברשת 24.12.2020

שאלות לשני תשובה מיום העיון ברשת 24.12.2020

נטורופתית פרקטית. הרצאות והדרכות על תזונה, שיווק ג'וס פלוס – קפסולות פירות וירקות יחודיים.

עודכן 24.12.2020

כמה מילים מהלב לפני שטענה על השאלות…

כל אדם ואישה הם עולם ומלואו וכל אחד קצת שונה מהאחר.

ניסיתי כמיטב יכולתי לתת את התשובות המלאות ביותר , אך חשוב לזכור שישנם מקרים שלכל אחד יתאים משהו קצת אחר.

בנוסף, מכיוון שאין לי את כל המידע הרפואי והתזונתי ההמלצות הן כלליות.

אני ממליצה בחום לכל אחד שרוצה לבחון את התזונה לעשות שעורי בית לפני שאתם ניפגשים עם איש מקצוע:

כיתבו מראש ובאופן מסודר ומפורט את כל מה שאתם אוכלים ושותים במהלך כ3 ימים ועם הרשימה הזו גשו לתזונאית או נטורופתית.

מה שאתם אוכלים כרגע חשוב לא פחות לידע מכל המלצה על מה כדאי לאכול.

כשרואים את הדברים באופן מסודר ורשום שחור על גבי לבן – קל יותר להבין היכן יש עודפים והיכן יש חוסרים ועד כמה צריך לשנות או לפשר את התזונה.

מאחלת לכולם מעומק ליבי רפואה שלמה שאיכות חיים.

שני תשובה.


 שאלה 01 

האם יש תזונה מיוחדת שטובה לחולי טרשת ? ממה צריך להימנע במיוחד במזון? אילו תוספי מזון חיוניים לטרשת?

תשובה:

באופן כללי תזונה תומכת ומבריאה צריכה להיות כזו שמכילה כמות נוטריאנטים (ויטמינים, מינרלים וכו..) רבים ומצד שני תזונה נקייה מחומרים סינטטיים או מזיקים.

אתן מספר דוגמאות:

תזונה עשירה היא כזו שתכיל מזונות דחוסים תזונתית: אגוזים, עלים ירוקים מכל הסוגים, פירות יער, שיבולת שועל.

תזונה מזיקה היא כזו שלא רק שלא תורמת לגוף אלא מצריכה ממנו להתמודד עם רכיבים ‘מפריעים’. למשל, מזונות מעובדים כדוגמת שניצלים צימחיים למיניהם, בשר מעובד, תיבוליות ואבקות מרק. בכל אלה יש כמויות של נתרן, חומרי שיפור טעם ומרקם (סינטטים).

איך יודעים מה יש במוצרים מוכנים מראש? פשוט קוראים את רשימת הרכיבים.

תדמיינו שאתם מכינים את אותו מאכל לבד בבית (נגיד מרק). וודאי תשימו בו ירקות, מים ותבלינים (כורכום, כמון, חווייג’ וכו). לעומת זאת אם תסתכלו על אבקות להכנת מרקים תמצאו ברשימת הרכיבים גם עמילנים, סירופ תירס, מלחים, שמרים ושאר תוספות .

ממה להמנע? מעבר למזונות מתועשים כפי שהסברתי להלן יש גם מזונות שמומלץ להוריד או לפחות להפחית משמעותית: ממתיקים מלאכותיים מכל סוג שהוא, מוצרי חיטה וחלב.

הורדתם הראתה הקלה משמעותית ושיפור בהרגשה.

מה להוסיף? כורכום כתבלין או כתוסף (במינון מומלץ ע”פ היצרן), שמנים ושומנים איכותיים כגון שמן זית ושמן קוקוס, אומגה 3 (ממרווה מרושתת או דגים), פירות יער (כנוגדי חימצון חזקים) – ניתן לצרוך טריים, קפואים או כקפסולות מרוכזות, אבוקדו, שיבולת שועל, אגוזים וזרעים (לא קלויים), בטטה ועלים ירוקים.


 שאלה 02 

שמי אלרואי חולה בטרשת נפוצה כבר 4 שנים אחרי 2 התקפים האחרון קשה מאוד ( לקח לי שנה לחזור לעצמי) נשאר נימול עד כאב נותרפי באצבעות יד שמאל, אוכל רק מה שאלוקים ברא 12חודשים.. לפי כל הכללים [ הרבה ירקות ופירות ,רק שמן זית, שיבולת שועל. , מנוחה התבודדות לנפש רוגע, שום ממתק וכדומ’ , טחינה ודגי סלומון] הנימול כמעט ונעלם, מה עוד אפשר לעשות?

השאלה מופנית לשכנה מנתיבות לעוטף…..

תשובה:

אלרועי יקר שלום, נשמע שהתזונה שלך מאוד טובה ומדוייקת, ולראייה הנימול השתנה והשתפר. יתכן כי תמיכה של דיקור סיני או טיפולי מגע תומכים יוכלו לעזור גם.


 שאלה 03 

מהם סוגי המזון שהם יעילים , באופן מיוחד, לחולי טרשת ?

תשובה:

המזונות שטובים הם אלו שקרויים “דחוסים תזונתית” מזונות על.

לדוגמה: פירות יער, עלים ירוקים כהים (קייל, תרד וכו), כורכום, סלק, לימון, אבוקדו, מנגו.


 שאלה 04 

המלצות תזונה לחולי טרשת באופן בהיר – מה כדאי לאכול מה לא כדאי והמלצות על כמויות מומלצות.

תשובה:

שאלה מצוינת בנוגע לכמויות. התשובה קצת מורכבת מפני שזה כל כך משתנה מאדם לאדם ותלוי ברמת התזוזה, הסגנון החיים וההרגלים ובמאפיני התזונה.

ככלל, תזונה טובה היא כזו שגורמת לנו להרגיש טוב.

אם אחרי האוכל יש תחושה של אי נוחות, כבדות, גזים וכדומה אז צריך להסיק מסקנות. יתכן שהאוכל מתאים אבל שאכלתם כמות גדולה מידי בבת אחת או לחילופין שהאוכל פשוט לא מדוייק לכם ולכן לא מתעכל בקלות.

איך יודעים? תאכלו את אותה הארוחה אבל עם חצי מהכמות ותעצרו לבחון איך אתם מרגישים. זה בסדר להיות רעבים כעבור שעתיים ולאכול שוב.

מצד שני, אם אכלתם והרגשתם אחכ שהבטן כואבת, גזים רבים או צרבות אז יכול להיות שמה שאכלתם ולא הכמות הוא הגורם הבעייתי.

לגבי מה כדאי להוסיף ומה כדאי להוריד, ראו את התשובה לשאלה מס 1.

מצרפת תפריט יומי לדוגמה:

תפריט כללי:

בבוקר: 2-3 כפות של דייסת שיבות שטעל מבושלת עם מים + חופן פירות יער (אפשר לקנות קפואים ולהוסיף לדייסה)

כעבור מספר שעות: ירקות חתוכים: מלפפון (!), סלק, עגבניה (אם לא עושה גזים), גזר, אבוקדו בתוספת מעט שמן זית + חופן קטן של אגוזי מלך ושקדים (לא קלויים) או לחילופין פרי (תפוח, נקטרינה, אננס, פאפיה) עם חופן קטן של אגוזי מלך ושקדים (לא קלויים).

צהריים או ערב : מרק ירקות עשיר (ללא אבקת מרק אלא עם תבלינים כגון כורכום (חשוב!!!), מעט פפריקה, כמון, מלח ופלפל), אם אינכם טבעוניים מומלץ לבשל את המרק עם עצמות עוף או בקר.

ירקות כתומים בתנור + סלט טרי קטן.

למי שסובל מקשיי עיכול וכבדות הייתי ממליצה להפריד בין ארוחה עם אורז לארוחה עם מנת חלבון כדון עוף/בקר או דגים. ניתן לשלב כל אחד מהם (אורז או חלבון) עם ירקות מזושלים וטריים ולקבל ארוחה מזינה וקלה יותר לעיכול.

אחהצ: חופן פירות יער או פרי טרי (תפוח, בננה לדוגמה) + חופן קטן (4-5) של אגוזים ושקדים לא קלויים.

ארוחת ערב: מומלץ לשלב מרק בכל יום!!! כתום, בשר, ירקות (לא מרק שעועית, אנחנו רוצים שקט במערכת העיכול..).

מרקים הם פתרון נהדר להעשיר את התזונה. חשוב מאוד להמנע מאבקות מרק ולתבל רק בתבלינים “אמיתיים”. דגש חשוב כל כורכום שהינו שורש עם פעילות אנטידלקתית חשובה ומוכחת.

דג סלמון בתנור עם בטטה וארטישוק ירושלמי וסלט ירוק עם שמן זית.

כמו כן חשוב להקפיד לאורך כל היום על שתייה מספקת של מים (!).


 שאלה 05 

אנחנו קבוצת תמיכה באגודה בבקשה להוסיף עבורנו רשימת מצרכים מומלצים ומספר מתכונים.

תשובה:

רשימת מצרכים מומלצת – המזווה הבריא (:

  • שמן זית (מומלץ להשתמש רק בשמן זית ושמן קוקוס ולהמנע בכלל משנים מזוככים כגון שמן קנולה, סויה,חמניות וכו.
  • אבוקדו
  • כורכום (טרי, תבלין ו/או תוסף)
  • פירות יער (טריים אם יש, קפואים או בקפסולות)
  • שיבולת שועל
  • אורז בסמטי ואורז מלא
  • ג’וג’י ברי מיובשים

 

מתכון מנצח לאורז שונה לכל יום – אורז וירקות ב 2 דקות – שני תשובה

להכין סיר אורז בסמטי לבן או אורז מלא מכל סוג (:

האורז המוכן (והפשוט) יכול להשאר במקרר מספר ימים ללא בעיה. עם הבסיס הזה אפשר בכל יום להכין מנה שונה וטעימה:

הוראות הכנה (2 דקות בלבד!)

להרתיח מים בקומקום

לחמם מחבת גדולה/ווק

לשים כף שמן ולהכניס ירקות שאוהבים (כל יום גיוון אחר):

רעיונות לגיוונים:

לגרד ישירות למחבת גזר וקישוא (מומלץ עם קולפן ג’וליאנים=רצועות דקות)

חופו עגבניות וצרור בזיליקום / תרד

חופן/תרד ומגוון עלים ירוקים קצוצים

שידרוגים: שעועית ירוקה בצל ירוק, נבטי חמנייה….

בקיצור: כל יום ירקות אחרים….

להוציא את סיר האורז מהמקרר ובעזרת מזלג לפורר אורז ישירות לתוך המחבת.

(זוכרים שהרתחנו מים?) לשפוך לתוך המחבת ‘שלוק’ של מים רותחים (המטרה לתת מכת קיטור ולהעיר את האורז)

לתבל בקצת מלח גס ולימון סחוט – וזהו!

לוקח רק 2 דקות ויצרתם מנת אורז מעולה, חמה, טעימה ומגוונת.

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

07 דצמבר 2024

תשובות ע”י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

04 דצמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה ועמותת איל”ן מזמינים אותכן/ם ל- 3 סדנאות פרונטליות מתמשכות: פיזיותרפיה שיקומית-קבוצתית, יוגה שיקומית קבוצתית, תיפוף שיקומי קבוצתי

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this