קצבת שירותים מיוחדים וביטוח סיעודי, מה בניהם?

עודכן 16.02.2022

 למען קהילת חולי הטרשת נפוצה בכלל ואלו המתמודדים עם מגבלות קשות בפרט הריני מתכבדת להעלות על הכתב נושא חשוב:

 כידוע הזכויות במדינת ישראל נקבעות בגין השפעת המצב הרפואי על התפקודים השונים וכעת נשוחח מעט על הפגיעה בביצוע פעולות היום היום והתלות בעזרת הזולת בביצוען.

במסגרת קשת הזכויות הרפואיות להן חולי טרשת נפוצה עשויים להיות זכאים מאת המוסד לביטוח לאומי קיימת קצבת השירותים מיוחדים. (בקיצור זה נקבע קצבת שר"מ)

קצבה זו נועדה לסייע לאלו הזקוקים לעזרת הזולת בביצוע פעולות היום יום וניהול משק הבית.

ישנן 3 רמות זכאות לשר"מ, רמת הזכאות נקבעת לפי מידת התלות בעזרת הזולת אשר נבחנות על ידי הערכה תפקודית המבוצעת על ידי המוסד. (רמת התלות מעניקה זכאות לקצבה הנעה בין 1,527 ₪ בחודש ל- 5,641 ₪ לחודש) מטרת ההערכה התפקודית היא לקבוע כמה הנבדק תלוי בעזרת הזולת בביצוע פעולות היום יום (רחצה, הלבשה, שליטה על הסוגרים, אכילה והליכה בתוך הבית, לאחר מכאן תיבחן התלות בעזרת הזולת בניהול משק הבית: קניות, הכנת ארוחה, נטילת תרופות ועוד). במסגרת הבחינה, הבודק מנקד את רמת התלות והצורך בעזרת הזולת ולפי סף הניקוד הכללי נקבעת רמת הזכאות.

במקביל

לחלק מהחולים קיימת פוליסת ביטוח סיעודי בחברות הביטוח השונות, לחלקכם דרך קופות החולים, לחלקכם דרך מקומות העבודה שלכם, של בני הזוג, לחלקכם דרך השתייכות למועדוני לקוחות כאלה ואחרים ועוד.

הביטוח הסיעודי הוא בנוסף לקצבת שירותים מיוחדים מאת המוסד לביטוח לאומי ולכן למי שיש ביטוח סיעודי מאד מומלץ לשמרו גם אם אינכם סיעודיים.  הביטוח הסיעודי מעניק לרוב פיצוי חודשי שלרוב מתחיל מסך של 3,500 ₪ לחודש למשך תקופה של 5 שנים ועד לכל החיים.

כאשר חלילה יגיע הרגע, אם יגיע הרגע, בו תזדקקו לעזרת הזולת, תהיו זקוקים לכל מקור הכנסה שהוא וכאמור ניתן לקבל גם קצבת שירותים מיוחדים וגם ביטוח סיעודי.

להבדיל מקצבת שירותים מיוחדים, בביטוח הסיעודי אין רמות זכאות, כלומר או שאדם סיעודי או שאינו סיעודי.

במרבית פוליסות הביטוח הסיעודי אדם סיעודי הוא אדם שאינו מסוגל לבצע באופן עצמאי לפחות 50% מ-3 פעולות מתוך פעולות היום יום (רחצה, הלבשה, אכילה, שליטה על הסוגרים, הליכה בכותלי הבית וביצוע מעברים בין מצבים) או תשוש נפש.   גם בביטוח הסיעודי מתקיימת בדיקת הערכת תלות, בדיקה זו מתקיימת בבית החולה.

אני יודעת כי זה נשמע מורכב עד כדי בלתי אפשרי, אך דעו לכם כי הזכויות הן שלכם, אל תוותרו על זכויותיכם.

לשירותכם,

עו"ד לינוי אולניק 052-4720400

linoy@oleniklaw.co.il

 

Image: Unsplash.com – Scott Graham

19 פברואר 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: אתם – חברי האגודה תשתפו את הידע והתובנות שלכם – במתן הרצאה לחברי האגודה!

16 פברואר 2025

תשובות ע"י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

12 פברואר 2025

כולנו מכירים את הרגעים בהם אנו מרגישים מוכנים לעזור לעצמנו באופן יותר אקטיבי, להתגבר על מכשול, משבר או סטגנציה או פשוט לפרוץ לדרך חדשה.

12 פברואר 2025

נעסוק יחד בשאלות קיומיות, נקרא כתבים רלוונטים ונעמיק את היכולת להבין מהם את ההיבטים שמייצרים את תחושת המשמעות היומיומית של כל אחד ואחת מאיתנו, נייצר

01 פברואר 2025

דרך סיפורים ושירים שכתבו אחרים ודרך כתיבה אישית, נוכל לגעת ולכתוב את הסיפור האישי של כל אחד ואחת מאתנו.‬‬ דרך סיפורים, שירים וכתיבה אישית נוכל

22 ינואר 2025

קבוצת תמיכה בזום – עבור צעירים/ות בני 40-50 המאובחנים בטרשת נפוצה האגודה הישראלית לטרשת נפוצה פותחת קבוצת תמיכה חדשה, ייחודית וקצרת מועד, המיועדת לא.נשים בגילאי

21 ינואר 2025

כאב הוא דבר שפוגע בכל ההיבטים של החיים, והטיפול בו חשוב לשיפור איכות החיים. מטרת חוברת זאת היא להסביר את הסוגים השונים של כאב, את

24 דצמבר 2024

מי ייתן שאהובנו שהלכו מעמנו ימשיכו להיות אתנו, שישרו עלינו רוח של טוב במותם כשם שעשו בימי חייהם.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this