סיכום שנה – קבוצת תמיכה לחולי טרשת נפוצה באר שבע – 2021/22
קבוצת באר שבע מונה כ-30 חברים פעילים בקבוצת ואטס אפ משותפת ופעילה. חברי הקבוצה מנהלים ביניהם תקשורת בעזרת קבוצת ה- whats up, בעיקר סביב שיתוף אינפורמציה לגבי מצבם הרפואי, לגבי מועד מפגשי קבוצת התמיכה וכן הקבוצה מספקת תמיכה ושיתוף בנושאים אישיים.
קיים גרעין מרכזי של 5-6 חברים המשתתפים במפגשים, אך מעבר לכך ישנה תחלופה בנוכחות של חברים נוספים. הקבוצה מאופיינת בהטרוגניות רבה, הן מבחינת מאפיינים אובייקטיבים כמו: גילאי המשתתפים, הסטטוס האישי, הסטטוס התעסוקתי וכדומה והן מבחינת דרכי ההתמודדות השונים שסיגלו לעצמם החברים מרגע גילוי המחלה.
עד לפרוץ משבר הקורונה הקבוצה נפגשה אחת לחודש במרכז המוח, מרפאות חוץ, בה”ח סורוקה.
נדרשה הכנה ותהליך לצורך המעבר ממפגשים במציאות למפגשים און ליין, ואכן הקבוצה צלחה את המעבר. יחד זאת, הייתה היענות נמוכה למפגשים בזום, והפלטפורמה של הזום לא התאימה לכולם.
מאז תקופות הסגר וההנחיות המגבילות, התקיימו כ- 30 מפגשים בזום בתדירות משתנה, בתקופה הראשונית הקבוצה התקיימה בתדירות של אחת לשבועיים, ולאחר מכן עברה לתדירות של אחת לחודש. בחודש יוני 2022, התקיים מפגש פרונטלי בבה”ח סורוקה.
הקבוצה משמשת פלטפורמה לתמיכה, פורקן רגשי ושיתוף במצוקות וקשיים. במקביל לכך, משתפים חברי הקבוצה במידע לגבי טיפולים רפואיים, התמודדות עם תופעות לוואי והתייעצות
לגבי היעילות של תרופות.
התכנים המרכזיים שהועלו בקבוצה נגעו להתמודדות עם משבר הקורונה, למשל, התקיים שיתוף לגבי ההתמודדות עם הסגר, התמודדות עם ילדים, עם תחושת הבדידות בשל המגבלות
ועוד. חברי קבוצה הרבו לשתף במשברים אישיים שפקדו אותם בחייהם, והשיתוף התבטא בפורקן של רגשות ותחושות מציפים וקשים. שאר חברי הקבוצה מספקים תמיכה רגשית וכן
מסייעים דרך מתן עצות.
ניכר כי הקבוצה הפכה להיות משמעותית עבור חברי הקבוצה, מעניקה הקלה רגשית כתוצאה מהשיתוף ובחלק מהמקרים הביאה את החברים להתבוננות מעמיקה והעצמה.
האווירה בקבוצה מאופיינת באינטימיות, קבלה והכלה, ואפיונים אלו מאפשרים חשיפה רגשית במרחב אמפתי, בטוח ומכיל.
Image: Scott Graham – Unsplash