שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

קבוצת ירושלים וותיקים – סיכום פעילות לשנת 2017

ד"ר אברהם לוי, עו"ס

עודכן 15.02.2018

קבוצת ירושלים וותיקים
סיכום פעילות לשנת 2017

ד"ר אברהם לוי, עו"ס

קבוצת הוותיקים בירושלים הינה אחת הקבוצות הראשונות שהוקמו בארץ לתמיכה בחולי טרשת, רוב חבריה נחשבים ל"אזרחים וותיקים" ולצערנו, רובם נתמכים ע"י כסאות גלגלים, הליכונים ומקלות הליכה. הקבוצה נפגשת אחת ל- 3 שבועות במלון "ענבל" וההשתתפות במפגשים אלה כרוכה בתשלום. על אף ש"הגרעין הקשה" של הקבוצה מורכב מחברים וותיקים הקבוצה פתוחה לקליטת חברים חדשים ואכן מתווספים אליה מדי פעם חברים שגילם ומאפייני מחלתם דומים לאלה של חברי הקבוצה הוותיקים. לפני מפגשי הקבוצה מתקיימים שיעורי יוגה וחלק מהחברים משתתפים בהם. מספר חברי הקבוצה נעזר ע"י סטודנטים מבית הספר לעבודה סוציאלית באוניברסיטה העברית. מפגשים אלה נעשים באופן פרטני פעם בשבוע כחלק כחלק מדרישות ההכשרה המקצועית של הסטודנטים, מיזם זה פועל בתאום ובאחריות האגודה לטרשת נפוצה.

חברי הקבוצה מקיימים ביניהם תקשורת באמצעות קבוצת whats app ובעזרת קשרים טלפונים שמתבצעים ע"י חברת הקבוצה הוותיקה הגב' אלה לבלזון והגב' מרגלית לב שהייתה בין מייסדי הקבוצה. הקבוצה משמשת מקום שבו יכולים החברים להביע את עצמם, את מה שמעסיק אותם ואת מה שמעיק עליהם, כמו גם את מה שגורם להם נחת רוח ומסייע להם להתמודד עם קשיי המחלה. בקבוצה מוצאים החברים "אוזן קשבת" של עמיתים שחווים חוויות דומות לשלהם וכן ניתנת להם ההזדמנות לתמוך ולסייע לאחרים.

הנושאים בהם דנה הקבוצה במהלך השנה היו רבים ומגוונים. השיח הוא בדרך כלל ספונטני ולעיתים גם מתוכנן מראש. כך למשל, התנסינו השנה במספר תרגילים מובנים שנועדו להעמיק את ההכרות והאינטימיות בין החברים. כמו כן התקיימו מפגשים שבהם הוחלף מידע על שימוש בתרופות, במגוון טיפולים ובתוספי מזון שונים. בחלק מהזמן דנו החברים בקושי הכרוך ביחסי תלות ובצורך להזדקק לעזרתם של האחרים. היחסים שבין החולה לבין בני משפחתו ובעיקר בנות ובני הזוג שלו זכו להתייחסות מעמיקה. דגש מיוחד ניתן לפיתוח אמפתיה, לקושי המתלווה לחייהם של אלה הסובבים את החולה. המעבר משלב אחד של המחלה לשלב מתקדם יותר כרוך בדר"כ במשברים רגשיים שבאו לביטוי בחלק ממפגשי הקבוצה. מתוך לימוד על "סודותיהם" של מאריכי החיים בקהילות שונות ברחבי העולם למדנו, כי בנוסף לגנטיקה האישית נודעת חשיבות רבה לסביבה האנושית התומכת באדם, להתנסות בפעילות גופנית (כל אחד לפי יכולתו), אכילה מאוזנת, אויר צלול, חשיבה חיובית ובעיקר עיסוק בנושאים שנותנים משמעות לחיים. למדנו גם כי העשייה למען הזולת ויצירת קשר וטיפול בבעלי חיים גם הם יכולים לשמש דרכים נוספות להתמודדות עם קשיי המחלה.

נוכחנו כי חיי התלות מחייבים פיתוח גישה אסרטיבית כלפי גישתם הקשוחה והבלתי מתפשרת לפעמים של נציגי הממסד ונותני השירותים החברתיים בקהילה.

במהלך השנה נשמעו תלונות רבות כנגד חלק מהצוותים הרפואיים ועלה הצורך בקיום מפגש משותף ליישור ההדורים, בין חברי הקבוצה לצוותים אלה. לקראת סוף השנה נערך מפגש חשוב ומחכים עם עו"ד לינוי אולניק שבו הוצגו הזכויות הרפואיות המוקנות לחולים ונלמדו הדרכים החוקיות למצותן.

לצערנו בשנה זו חווינו את מותם של 3 חברי קבוצה וותיקים ואהובים: ישראל נבנצל, ג'יליאן הירש וציונה דהן ז"ל.

06 אפריל 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this