קבוצת ירושלים וותיקים – סיכום פעילות לשנת 2016

מנחי הקבוצה: מרגלית לב וד"ר אברהם לוי, עו"ס

עודכן 16.02.2017

קבוצת ירושלים וותיקים – סיכום פעילות לשנת 2016

מנחי הקבוצה: מרגלית לב וד”ר אברהם לוי, עו”ס

קבוצת ירושלים וותיקים, כשמה כן היא, זוהי אחת הקבוצות הוותיקות בארץ והיא פועלת מזה כ- 36 שנה. בקבוצה רשומים כ- 60 חברים. חלקם מגיע למפגשים בקביעות, חלקם באופן מזדמן ואילו חלקם מסתפק בקבלת סיכומי המפגשים ובקשר אישי עם פעילים אחרים ועם גב’ מרגלית לב, מתנדבת שמרכזת ומלווה את הקבוצה מיום הקמתה. לצידה מסייעת חברת הקבוצה, אלה לבלזון.

הקבוצה נפגשת מידי שלשה שבועות במלון “ענבל”, בירושלים ולכל מפגש מגיעים בין 20 ל- 30 חברים. האירוח בבית המלון זוכה למימון האגודה ולהשתתפות של כ- 30 ₪ למפגש לכל משתתף. גילם הממוצע של משתתפי הקבוצה הוא בסביבות 60 שנה. אך ישנם גם חברים צעירים או מבוגרים יותר מגיל זה, מספר גדול של חברי הקבוצה נעזר בכיסאות גלגלים או בעזרים טכניים אחרים ומלווה ע”י עובדים זרים. חלק מחברי הקבוצה נעזר בהסעות מאורגנות משכונות ומישובים הסובבים את העיר וחלקם מגיע בכוחות עצמם.

את ההסעות מממנת האגודה והארגון הלוגיסטי נעשה בהתנדבות ע”י גב’ מרגלית לב.

התקשורת בין חברי הקבוצה פועלת בעזרת קבוצת Whats App ובעזרת קשר טלפוני הנעשה בהתנדבות ע”י חברתנו אלה לבלזון והגב’ מרגלית לב.

לפני מפגש והקבוצה הקבוצתי משתתף חלק מהחברים בקבוצת “יוגה” הנמשכת כשעה ולאחר- מכן מתקיים המפגש הקבוצתי הרגיל.

מספר חברות בקבוצה נעזר במפגשי תמיכה שבועיים עם סטודנטים מביהס”פ לעבודה סוציאלית של האוניברסיטה העברית, במסגרת הכשרתם המקצועית מיזם זה פועל בתיאום ובאחריות של האגודה.

הקבוצה פועלת על בסיס הדגם של קבוצה פתוחה, חברים חדשים מצטרפים אליה כל העת וזוכים לתמיכה והכוונה של החברים הוותיקים. מאידך, ישנם חברים שמסיבות שונות, מפסיקים את קשריהם עם הקבוצה או לוקחים “פסק זמן” לתקופה מסוימת.

תכני הקבוצה מגוונים מאוד והם מנסים לענות על צרכיהם המשתנים של החברים, כך למשל דנה הקבוצה ותרגלה באופן מעשי דרכי התמודדות עם קשיים רגשיים וחברתיים הנובעים מהמחלה. בתגובה לחרדות הנובעות מקשיי זיכרון תרגלנו דרכים להתמודדות ספציפיות עם קושי זה. השימוש ב” גראס רפואי” להקלה על סימפטומים שונים נעשה לגיטימי יותר ולכן היה צורך לדון ביתרונות ובמגבלות של סוגי “גראס” שונים.

חלק מחברי הקבוצה השתתפו בקבוצות מחקר הממקדות בהשתלת “תאי גזע” ומכאן שהיה צורך לשוחח על מהות התהליך וכן על הסיכויים והסיכונים הטמונים בו. חלק מחברי הקבוצה מתמודד עם בעיות בתחום ההליכה ולכן היה צורך לדון בשימוש במקלות נורדיים כאחת הדרכים להקל עם קושי זה.

הספרות מדווחת על הצורך בתרגול מעשי של פיתוח אוריינטציה חיובית לחיים. בילויי שעות הפנאי בדרך קונסטרוקטיבית מהווה נושא מרכזי המעסיק את חברי הקבוצה ומידי פעם, על- כן, היה צורך לרכז ולהפיץ מידע על שירותים המספקים פעולות מסוג זה.

שירותים רפואיים, תרופות ותוספי מזון הם נושאים המעסיקים את כל חברי הקבוצה ועל- כן, לאורך כל המפגשים עלו נושאים של הספקת מידע וסיעור מוחות בנושאים אלה.

מספר חברים בקבוצה מתקשה בהכנות ארוחות חמות ועל- כן היה צורך בהחלפות מידע על עמותות ושירותים שונים בקהילה המספקים ארוחות עד הבית.

חברים חדשים, בדרך כלל, מתקשים במימוש זכויותיהם במוסד לביטוח לאומי ולכן הם נעזרים בחברים הוותיקים שרכשו מיומנויות בתחום זה. חלק מהזמן בפגישות מוקדש להחלפת מידע על חברים המרותקים לבתיהם או לבית- החולים זמנית, או באופן מתמשך, וחברים מתנדבים ליצור קשרעם חברים אלה, ולהתעניין במצבם ולתמוך ככל שניתן.

עקב היות הקבוצה פתוחה לכניסה של חברים, עולה מידי פעם הצורך לחדש הכרויות ולחזק את האימון, האינטימיות והלכידות הקבוצתית, זאת בעזרת הכרות מובנית לאורך השנה התקיימו שני הרצאות: האחת עם עו”ד לינוי אולניק על מיצוי “זכויות רפואיות” והשנייה עם גב’ שרית שחורי בנושא הפעלת העיניים בעזרת תנועה ודימיון מודרך.

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

07 דצמבר 2024

תשובות ע”י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

04 דצמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה ועמותת איל”ן מזמינים אותכן/ם ל- 3 סדנאות פרונטליות מתמשכות: פיזיותרפיה שיקומית-קבוצתית, יוגה שיקומית קבוצתית, תיפוף שיקומי קבוצתי

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this