קבוצות תמיכה – סיכום 2008

עודכן 18.05.2014

קבוצות תמיכה – סיכום 2008

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע”ר)
*אשקלון *עמישב* בילנסון צעירים* בילנסון בוגרים * הרצליה *חיפה צעירים סיכום פעילות קבוצות התמיכה – 2008

קבוצת אשקלון – קבוצה ותיקה זו נפגשת פעם בחודש במתנ”ס. חברי הקבוצה נמצאים בקשר ביניהם גם בין פגישה לפגישה. השנה הצטרפו שלושה חברים חדשים שהתקבלו בשמחה לקבוצה.
בקבוצה, משתפים החברים זה את זה בחוויות וברגשות ויודעים לבקש עצה ותמיכה זה מזה. הקבוצה מהווה מקום חשוב עבור חבריה, שמקפידים כולם להגיע לכל מפגש. בקבוצה כ – 15 חברים. שמחה הירש, רכזת הקבוצה, משקיעה הרבה בשמירת הקשר עם החברים ובהבאת תכנים לקבוצה. השנה הגיעה ד”ר עינת שבל לאחת הפגישות והרצתה על ‘שינויים קוגניטיביים אצל חולי טרשת. חברי הקבוצה נהנו מאד מהמפגש. מפגש אחד נערך השנה בבי”ח ברזילי בהשתתפות ד”ר רוני מילוא וצוות המרפאה. הוחלט להמשיך במפגשים אלו מספר פעמים בשנה.
בסוף כל מפגש קבוצה יהיה מפגש נוסף – פעילות יוגה עם דביר.

קבוצת עמישב – בפתח תקווה, היא קבוצה שפועלת כשנה. גם קבוצה זו מתקיימת במתנ”ס. בקבוצה גרעין קבוע של משתתפים ובנוסף להם חברים נוספים שאינם מגיעים באופן קבוע. הקבוצה עדיין בהתגבשות ויחד עם זאת חבריה מנצלים את המפגשים, מספרים על עצמם ומשתפים בחוויות. הקבוצה היא הטרוגנית ויש בה צעירים ומבוגרים במצבים שונים. הקבוצה נפגשת אחת לחודש. השנה הגיעה ד”ר עינת שבל לאחד המפגשים ושוחחה אתם על השינויים הקוגניטיביים אצל חולי טרשת. הייתה שיחה ערנית ומלאת עניין.
גם קבוצה זו נהנית ממפגשי יוגה עם דביר, בסוף כל מפגש קבוצתי.

קבוצת בלינסון צעירים – קבוצה הפועלת כבר שנה שנייה ונפגשת בבי”ח בלינסון. הקבוצה אינה גדולה ולמרות הזמן שחלף עדיין לא יציבה, החברים אינם מגיעים בהתמדה ולמפגשים יש אופי של מפגש חברתי, עקב כך. יש ניסיון להביא תכנים שונים ומגוונים ולחפש את הסגנון שחברי הקבוצה מעוניינים בו. השנה היו מפגשים בהשתתפות מרפאה באמנות, פיזיותרפיסטית מבית לווינשטיין, דיאטנית ועוד. הקבוצה נתמכת מאד בצוות המקצועי של המרפאה לטרשת בבלינסון בראשות ד”ר מוסברג. הקבוצה נפגשת אחת לחודש.

קבוצת בלינסון מבוגרים – גם היא מתקיימת בבלינסון, במרפאת הטרשת ובתמיכת הצוות לעיל. מדובר בקבוצה גדולה שחבריה מגיעים באופן קבוע למפגשים וממלאים אותם בתוכן. חברי הקבוצה מכירים זה את זה והמפגשים בעלי אופי חברתי ומלאי שמחה מעצם המפגש. הקבוצה נפגשת אחת לחודש. השנה נפגשו חברי הקבוצה עם דקלה, פיזיותרפיסטית מבית לווינשטיין שהסבירה על השירותים הקיימים שם וגם העבירה מספר תרגילים עם הקבוצה, כמו כן הגיעה ד”ר עינת שבל ושוחחה עם חברי הקבוצה בנושא ‘שינויים קוגניטיביים’.
הקבוצה נפגשת אחת לחודש ובסופה של כל פגישה נערך מפגש יוגה עם דביר.

קבוצת הרצליה – קבוצה זו, נפגשת אחת לחודש במתנ”ס. הקבוצה מונה כ – 12 חברים, אך לא כולם מגיעים לכל המפגשים. קבוצת הרצליה היא קבוצה שבה החברים מכירים זה את זה, ובשיחות הם מדברים על עצמם ואף מתייעצים ומשתפים בבעיות שונות. גם לקבוצה זו הגיעה ד”ר עינת שבל והמפגש אתה היה מעניין ומלמד. עידית בראון, רכזת הקבוצה וחברים נוספים המליצו והזמינו אנשים נוספים שבאו לשוחח עם החברים על נושאים שונים : שיטות טיפול, גישות לחיים, טיולים נגישים ועוד. בקבוצה זו מתקיימים מפגשי היוגה עם דביר, לפני פגישת הקבוצה.

קבוצת חיפה צעירים – קבוצה צעירה ודינאמית זו פועלת כשנה. חברי הקבוצה מגיעים באופן קבוע (אחת לחודש, למתנ”ס) ו’מנצלים’ היטב את הפגישות לשיחות בנושאים שונים ומגוונים מחייהם.
איך מוצאים ומסתדרים בעבודה ? מה מספרים ומי ? איך מתגברים על תקופות קשות ? איך מוצאים את הדרך שתתאים לי ולמצבי ? איך מקבלים שינויים ומנצלים אותם כמנוף ?
הרבה סוגיות חשובות עולות והשיחות גם תומכות ומפרגנות. השנה נפגשו חברי הקבוצה, לבקשתם, עם מנהל המרפאה לטרשת (בי”ח הכרמל) וכן עם רופא אורולוג.
הגיעה גם נטורופטית להסביר על גישתה. הילה יהודה, רכזת הקבוצה, דואגת לקשר מתמיד, לתזכורות ואף יוזמת ומארגנת תכנים שונים למפגשים.

אסנת שיזף,
עו”ס

סיכום מפגשי קבוצת התמיכה לדוברי רוסית מבאר שבע

קבוצת תמיכה לדוברי רוסית הוקמה בבאר שבע לפני כשבע שנים. הנני מנחה את הקבוצה מתחילת שנת 2008. הקבוצה מתכנסת פעם בחודש בבתיהם של המשתתפים.
כאשר נכנסתי לקבוצה, היא הייתה כבר מגובשת עם הכרות ממושכת בין חברי הקבוצה, עם כללים ונורמות מסוימים.
חלק מחברי הקבוצה נפגשים גם במסגרת אחרת, במועדון חברתי, שומרים על הקשר טלפוני ומתכתבים זה עם זה באמצעות דואר אלקטרוני.
בקבוצה 12 חברים (כולם תושבי באר שבע, למעט אחת המגיעה מאופקים). הקבוצה היא הטרוגנית מבחינת גיל המשתתפים (טווח הגילאים הוא מ-30 עד 70). היא כוללת גם שלושה בני משפחה של המשתתפים (בני זוג והורים) המהווים חלק בלתי נפרד מהקבוצה.

לצערנו, מצב הבריאות של החברים וגם קשיים בניידות אינם מאפשרים לכולם להגיע לכל המפגשים. בממוצע באים 7-8 משתתפים לכל פגישה .
התכנים אשר עולים במפגשים עוסקים הן בהתמודדות עם המחלה והן בנושאים כלליים.
הנושאים הקשורים להתמודדות עם המחלה הם: קשיים בתפקוד, מפגש מול גורמים שונים בקהילה כמו נציגי מוסדות ושירותים, טיפול תרופתי וכדומה.
בין הנושאים שאינם קשורים למחלה: מערכת יחסים במשפחה (עם ילדיהם) וגם בין חברי הקבוצה, זהות יהודית ומפגשים של חברי הקבוצה עם תרבות ישראלית מקומית
יש לציין כי אחד הכללים שהתגבשו בקבוצה הוא להתעלם מההיבטים הקשים אשר קשורים להתפתחות המחלה והשלכותיה.
החברים מעדיפים לא לדבר על המחלה ולהסיח את הדעת ממנה. אף אם נושא ההתמודדות עם המחלה עולה במפגשים, ההתייחסות לנושא היא די רציונאלית ללא מעורבות רגשית.
יחד עם זאת השנה הצלחנו לשנות את הגישה האומרת שאין מדברים על תכנים קשים.
השינוי הזה נבע משני אירועים משמעותיים אשר נגעו בכולם והעסיקו את המשתתפים. מדובר בכניסה לבית אבות של אחד המשתתפים וסירובו של השני למרות נסיבות חייו הקשות להיכנס למוסד סיעודי.
בעקבות האירועים שהזכרתי עלה במפגשים האחרונים הנושא “עצמאות ותלות”, כי בעוד שלמשתתף הראשון הכניסה לבית אבות ציינה אובדן עצמאות, סירובו של השני נבע מתוך רצון לשמור על עצמאותו בכל מחיר. שני האירועים הללו עוררו בחברי הקבוצה תגובות חריפות. הם ניסו “להיכנס לנעליים” של שניהם וזה עורר פרץ רגשות. הדיון בתכנים האלו שינה את האווירה בקבוצה והכשיר את הדרך לעבודה טיפולית יותר.

ברצוני לציין שככל שהחברים נוהגים להימנע מדיונים “קשים”, כך הם מעדיפים להדגיש את כוחותיהם ולעודד את הכישורים של כל אחד מהם. הקבוצה גאה בא.מ. אשר הוציא לאור ספר וממשיך להתעסק בכתיבה ספרותית, בכישרונות הציור של א.ק., במיומנויות האפייה של ס. בת זוגו של אחד החולים, בלבו הרחב של ל.ב. אשר מסייע לחברי הקבוצה על פי יכולתו, בהצלחות הספורטיביות של בנה של ת. ר. וכו’.

ובשנה הבאה: היעדים לעבודה עתידית הם לעודד פתיחות ואוטנטיות של משתתפי הקבוצה ולהסיר את ה”איסור” שחל על הנושאים הקשים אשר מעסיקים את המשתתפים.

סבטלנה אריוטקין, עו”ס
מנחת הקבוצה

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

04 ספטמבר 2024

סדנת פוטותרפיה וצילום בסמארטפון בזום עלות סמלית למפגש אחד 18 שקלים – 54 ₪ ל-3 מפגשים האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינה אתכם/ן, חברי/ות האגודה, לסדנה

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

27 אוגוסט 2024

דרך סיפורים ושירים שכתבו אחרים ודרך כתיבה אישית, נוכל לגעת ולכתוב את הסיפור האישי של כל אחד ואחת מאתנו.‬‬ דרך סיפורים, שירים וכתיבה אישית נוכל

25 אוגוסט 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינה אתכם/ן, חברי/ות האגודה, לסדנא חדשה וייחודית בת 2 מפגשים בזום, אשר מטרתה לקבל כלים: מתי והאם כדאי להתייעץ? איזו עזרה

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this