שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
ראשי » מאגרי מידע » תשובות לשאלותיכם ע"י נוירולוגים בכירים בישראל » פרופ’ וקנין דמבינסקי עדי – נוירולוגית בכירה, מומחית בטרשת נפוצה במחלקה הנוירולוגית – המרכז הרפואי הדסה, עין כרם, י-ם. חברת ועד במועצה הרפואית המייעצת באגודה הישראלית לחולי טרשת נפוצה.

פרופ' וקנין דמבינסקי עדי – נוירולוגית בכירה, מומחית בטרשת נפוצה במחלקה הנוירולוגית – המרכז הרפואי הדסה, עין כרם, י-ם. חברת ועד במועצה הרפואית המייעצת באגודה הישראלית לחולי טרשת נפוצה.

עודכן 07.12.2024

שאלה:  הרבה פעמים בשבוע קורה לי שהבטן, הגב וכל צד שמאל שלי נרדמים יש נימולים והתקשחות חזקה של הגוף, מה עושים?

תשובה: ראשית יש להיבדק  על ידי רופא – גם נוירולוג מטפל לברר האם יש נגעים של הטרשת הגורמים לכך? האם המחלה פעילה ? וגם על ידי רופא משפחה.  במידה ולא נמצא הגורם או לא ניתן לטפל בטרשת בצורה מייטבית יש לשקול טיפולים סימפטומטיים לכך. ישנם לא מעט טיפולים כאלו אך ההחלטה צריכה להיות אחרי בדיקה מקיפה ובחינת המטופל/ת על מחלות הרקע שלו.

שאלה:  שבוע לפני המחזור מרגישה כאבים בגב התחתון וגם מעל, כאבים חזקים והתקשות של הגב התחתון מה עושים?

תשובה:   הייתי מתחיל עם יעוץ של רופא נשים . לעיתים תופעות סביב מחזור, כולל שינויים דלקתיים ושינויים הורמונלים גורמים למטופלות עם טרשת להרגיש את הנגעים שאינם פעילים. ניתן לטפל כמו כל אישה החשה בתופעות אלו סביב מחזור ובמידה ולא עוזר לפנות לנוירולוג מומחה הטרשת המטפל בך.

שאלה: בשנתיים האחרונות אני חווה קשיים וסימפטומים מוגברים כשאחד הסימפטומים הקשים ביותר הוא עייפות וחולשה אני מרגישה שהיכולות הפיזיולוגיות שלי מוגבלות ואני כבר לא יכולה להתנהל יותר כאחד האדם. אני כמעט לא יכולה לסחוב תיק גב ולא אדבר כלל על שקיות אפילו שאינן כבדות שגם משפיעות על שיווי המשקל שלי וגם קשה לי פיזית. ההליכה כבדה , העיניים כבדות הכל חלש יותר ואני מתהלכת בין אנשים רגילים ומבינה שאין לי יכולת להתנהל לצידם מבלי להיות החלשה שמציעים לה לשבת או לעשות במקומה. בגלל החולשה והעייפות הכל נפגע . כל הפעולות וכל התחושות. האם ניתן לשפר? האם יש קשר לאוקרווס?

תשובה: נשמע שזו תשישות, הפרעה מאד שכיחה בטרשת נפוצה. בד"כ היא אינה תופעת לוואי של טיפול.  ישנם טיפולים לתשישות כמו פרויזיל, תרופות מסוג  SNRIS . אף ויטמין D עשוי לעזור. בנוסף כדאי למרות הקושי לצאת  לפעילות גופנית, הליכות קצרות וכדומה.

24 מרץ 2025

נלמד וניישם מודל ייחודי וחדש לניהול המחלה – שפותח ע”י רעות פימה מלווה ומנחה תהליכי שינוי והעצמה. מתמודדת עם טרשת נפוצה כ – 6 שנים.

15 מרץ 2025

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

24 פברואר 2025

היחידה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את המתמודדים עם הטרשת הנפוצה ובני משפחתם ליום עיון ואספה כללית בתל אביב:

19 פברואר 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: אתם – חברי האגודה תשתפו את הידע והתובנות שלכם – במתן הרצאה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this