ראשי » מאגרי מידע » מאמרים » עקרונות לתחומי איכות החיים

עקרונות לתחומי איכות החיים

עודכן 01.01.2026

עקרונות לתחומי איכות החיים (עקרונות כלליים):
1. עצמאות – חולי טרשת נפוצה זכאים להיות שותפים מלאים בקבלת ההחלטות הנוגעות לטיפול במחלתם ולניהול חייהם.
2. טיפול רפואי – חולי טרשת נפוצה זכאים לגישה לטיפול רפואי, לתרופות ולטיפולים ההולמים את צורכיהם.
3. טיפול ממושך (ארוך טווח או חברתי) – חולי טרשת נפוצה זכאים לגישה למגוון רחב של שירותי טיפול המותאמים לגילם, שיאפשרו להם לתפקד באופן עצמאי ככל האפשר.
4. שיפור הבריאות ומניעת מחלות – חולי טרשת נפוצה זכאים למידע ולשירותים החיוניים לשמירה על הרגלי בריאות מועילים ועל אורח חיים בריא.
5. תמיכה בבני משפחה – בני משפחתם של חולי טרשת נפוצה והמטפלים בהם זכאים למידע ולתמיכה כדי לשכך את השפעותיה של הטרשת הנפוצה.
6. תחבורה – חולי טרשת נפוצה זכאים לגישה לקהילה באמצעות תחבורה ציבורית.
7. תעסוקה ופעילויות התנדבותיות – חולי טרשת נפוצה זכאים לשירותי תמיכה שיאפשרו להם להמשיך ולהיות מועסקים כל עוד הם יצרניים ומעוניינים לעבוד.
8. הטבות לנכים וסיוע כלכלי – חולי טרשת נפוצה זכאים לקבל הטבות ושירותים לנכים שיאפשרו להם לחיות ברמת חיים נאותה באופן שיהלום את אופייה המשתנה של מחלת הטרשת הנפוצה.
9. חינוך – חולי טרשת נפוצה, בני משפחותיהם והמטפלים בהם זכאים לגישה לחינוך.
10. דיור וגישה למבנים בקהילה – חולים בטרשת נפוצה זכאים לכך שמבנים ציבוריים, בתי מגורים ודירות יהיו נגישים.

15 ינואר 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this