סיפורה האישי של ש’
סיפור מהחיים – איך ניתן לשלב טיול לחו”ל יחד עם טיפול בבטאפרון…
מאת: רותם סיידון, אחות מדריכה בטאפרון, חברת באייר.
ש’ צעירה בת 20 שסיימה צבא ושכל החיים עוד לפניה, נהגה כמו צעירים רבים ותכננה טיול ארוך ומהנה לדרום אמריקה עם חברותיה. במשך חודשים רבים תכננה את הטיול לפרטי פרטים, וציפתה לו בכיליון עיניים. למרבה הצער, כחודש לפני קניית כרטיס הטיסה אובחנה ש’ כחולת טרשת נפוצה. הבשורה הייתה קשה עבורה והיא חשבה כי עולמה חרב עליה. היא חשה מדוכדכת, אומללה ושקלה לבטל את הטיול לאלתר.
לאחר שהרופא המטפל בה החליט לרשום עבורה את הטיפול בבטאפרון, קבעתי עמה פגישה ושוחחנו ארוכות. פגשתי בחורה צעירה ומאד מבולבלת שזקוקה להדרכה ולעצה. בפגישתנו הצגתי את עצמי ואת תפקידי במתן תמיכה רחבה וכוללת למאובחני טרשת נפוצה. הסברתי למטופלת על המחלה ועל הטיפול בה. היה חשוב לי במיוחד לתת דגש על משמעות האבחון המוקדם לו זכתה המטופלת, ולטיפול המוקדם שהתאפשר לה במחלתה. שכן, ידוע כיום שככל שמטפלים מוקדם במחלה, כך ניתן למנוע באופן משמעותי את התקדמות הטרשת הנפוצה. המטופלת הבינה שהשד לא נורא כפי שנראה בתחילה, ושניתן להמשיך בשגרת החיים יחד עם טיפול מתאים לטרשת נפוצה. הדרכתי את המטופלת כיצד להזריק בקלות ובזריזות (לוקח כמה דקות ממש כמו צחצוח שיניים בבוקר). נתתי למטופלת תחושת ביטחון להזרקה עצמאית של בטאפרון. בהתייעצות עם הרופא המטפל סייעתי לה לבצע טיטרציה הדרגתית במתן התרופה עד שהמטופלת התרגלה להזרקות והרגישה רגועה ובטוחה בעצמה. עד מהרה המטופלת חזרה לשגרת חייה והחליטה לא לבטל לחלוטין את הטיול הנכסף לחו”ל, אלא לדחותו רק במספר חודשים. בכל הזמן הזה הייתי בקשר צמוד עימה, חיזקתי ועודדתי אותה להמשיך בחייה כרגיל.
לשמחתי לפני כמה ימים ש’ בישרה לי שהיא חשה שחזרה לחיים נורמליים והיא מוכנה כעת לנסוע לדרום אמריקה עם חברותיה. הדרכתי אותה לגבי נסיעה לחו”ל עם בטאפרון. נתתי לה ערכת נסיעה לחו”ל שכוללת תיק מתאים ו-“דרכון בטאפרון”- מסמך שמאשר שהיא יכולה להעביר את התרופה בשדה התעופה. הדרכתי את המטופלת שניתן להחזיק כיום את התרופה בטאפרון בטמפ’ החדר, מה שמקל מאוד על עצמאות המעוניינים לטייל בעולם. איחלתי למטופלת נסיעה טובה והרבה חוויות טובות ומהנות. אני בצפייה לשמוע ממנה כשתשוב לארץ…