שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.

סיפורה האישי של אורית מדלינסקי

עודכן 19.11.2014

טיפולים פרא-רפואיים כמשפרי איכות חיים בטרשת נפוצה – אורית מדלינסקי

האם בשנה האחרונה כשהרופא הנוירולוג שלך רשם טיפול תרופתי לטרשת נפוצה, קיבלת במקביל "מרשם" לטיפול שיקומי כלשהו? ובכן, זה אינו מפתיע. בשנים האחרונות גם קופות החולים הבינו כי שילוב של טיפול תרופתי קונבנציונאלי עם טיפול פרא-רפואי, עוזר יותר לחולים.
כל מטופל, בהתאם למצבו הגופני ולפי קופת החולים אליה הוא משתייך, יכול לקבל טיפולים פרא-רפואיים שונים כגון: פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, פסיכולוג, הידרותרפיה, רכיבה טיפולית ועוד. בעבודתי היומיומית אני נפגשת עם מגוון של מטופלים חולי טרשת נפוצה. פרט לעובדה שהם מטופלים בזריקות רביף, אין חולה אחד דומה לחולה שני מבחינת מצבו ויכולת תפקודו, אך אני יכולה לומר בוודאות כי חולים המשלבים טיפול תרופתי עם טיפול פרא-רפואי כלשהו, ללא ספק מועילים יותר לבריאותם מבחינה פיסית ונפשית ובכך תורמים לשיפור איכות חייהם.
שקמה (שם בדוי), אשה כבת 50, אשר נמנעה מכל פעילות גופנית בחייה והתקשתה בתפקוד היומי, הגיעה, בהמלצתי, לאחד המרכזים הרפואיים בחיפה בהם קיימת מרפאה שיקומית לחולי טרשת נפוצה. בתחילה הייתה מאוד ספקנית לגבי תוצאות הטיפול, אך משבוע לשבוע ניתן היה לראות שינוי מבחינת הפעולות שיכלה לבצע ואף יותר מכך- הייתה לה לפתע מוטיבציה למטלות בהן התקשתה בעבר כמו למשל: הכנת סלט לאחר שהודרכה כיצד לחתוך נכון, וחשה שיפור בשיווי המשקל בעקבות טיפולי הידרותרפיה שעשתה. כעת משסיימה את 12 הטיפולים היא כבר מחכה לאישור ההמשך…
מניסיוני, אני מכירה בחשיבות הטיפול המשקם כתורם לשימור ושיפור התפקוד הקיים הן בשלב ההפוגתי של המחלה , לשם חיזוק השרירים ושמירה על טווחי תנועה, והן בשלב של התקף חריף על מנת להחזיר ולשמר תפקודים שונים בגוף שנפגעו בהתקף.
נושא חשוב לא פחות הוא החשיבות הפסיכולוגית –רגשית של השיקום: היציאה מהבית למרפאה השיקומית, המפגש עם המטפלים וההצלחה לבצע פעולה מאתגרת כלשהי, משפרים את מצב הרוח ובכך התרומה להתמודדות יומיומית טובה יותר עם המחלה.
לאור העובדות בשטח אני מעודדת את מטופלי להחליט עם הרופא הנוירולוג המטפל, מהו הטיפול המתאים והמומלץ עבורם, וזאת כדי שיוכלו להגיע לתפקוד ואיכות חיים מקסימאליים.

בברכה, אורית מדלינסקי
אחות מדריכה רביף,
מרק-סרונו.

 

06 אפריל 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this