סיכום שנת פעילות 2020 – קבוצת כפר סבא
שרון טלאור, עו"ס MSW מנחת הקבוצה
קבוצת כפר סבא קיימת ופועלת זה מספר שנים ופונה, ככל הקבוצות, לציבור החולים במחלת הטרשת הנפוצה ולבני משפחותיהם. בקבוצה משתתפים חברים המתגוררים בכפר סבא וכן בערי וביישובי השרון. משתתפי הקבוצה כוללים חברים קבועים אשר מגיעים מדי חודש למפגש, חברים נוספים המגיעים לסירוגין וחברים אשר רשומים בקבוצה ומקבלים עדכונים וסיכומי מפגש אך ממעטים להגיע. אל הקבוצה הצטרפו השנה משתתפים חדשים רבים. אני מלווה את הקבוצה כמנחה מחודש מאי 2017.
החל מחודש מרץ, עת פרצה מגיפת הקורונה, פתחה האגודה לטרשת נפוצה בפני משתתפי קבוצות התמיכה, את התמיכה המקוונת: מפגשי הקבוצות שעד כה התקיימו בתדירות של אחת לחודש, בימי ראשון (הראשון בחודש) בשעה 18:30, במיקום פיזי, ב”בית תרבות לצעירים” ברחוב גאולה בכפ”ס, מפגשים אילו עברו להתקיים ב zoom, בתדירות של פעמיים בחודש, בימי ראשון אחר הצהריים, לפגישה בת שעה וחצי שמטרתה תמיכה, החלפת מידע ושותפות במסע ובהתמודדות עם מחלת הטרשת הנפוצה.
בקבוצה קיימת אווירה נעימה של הקשבה, שיתוף במידע רב שנצבר בניסיון האישי ומובא לשיתוף, קיימת תקשורת מקדמת ויחס של כבוד רב אחד לשני. תכונות אילו של הקבוצה הופכות את המפגשים לכאלו המאפשרים פתיחות רבה ותחושת בטחון יחד. לכל חבר/ה בקבוצה יש מקום חשוב בה, וכל אחד/ת מהחברים בוחר את המידה הנכונה עבורו/ה להשתתף בה ולחלוק. לחברי הקבוצה ידע רב מניסיון חיים עשיר ומלא עשייה, ידע אותו משתפים וחולקים, נרתמים לסיוע ולעזרה הדדית.
במפגשים עולים נושאים שונים ורבים, לפי תחומי העניין או הצורך של חברי הקבוצה עצמם, מהמקום האישי שלהם. השיח יכול לעסוק בהתמודדויות בריאותיות, במיצוי זכויות, בתחומי הרפואה והתפתחות המחקר, ביחסים במשפחה, עזרה הדדית ועוד.
כל מפגש קבוצתי מאופיין לרוב בתימה מרכזית שסביבה השיחה מתפתחת, לדוגמא; זוגיות ומשפחה, קשרים חברתיים, שינויים בתעסוקה או בפרישה, עיסוקי פנאי, בדידות ועוד.
אף שלא בכל מפגש הרכב המשתתפים קבוע, נוצר קשר קרוב ואיכפתי בין המשתתפים, הנמשך גם בקבוצת הוואטסאפ הייעודית וגם דרך קשרים חברתיים שנוצרים ושנמשכים גם מעבר למפגשי הקבוצה.
Image: Unsplash.com – Isaak Smith