סיכום שנת פעילות 2020 – קבוצת טבריה

תמר שורץ ,עו"ס MSW קלינית ומנחת קבוצות

עודכן 25.01.2022

קבוצת טבריה הינה קבוצה הפועלת בטבריה מזה כשמונה שנים, רשומים בה כעשרים חברים אשר חלקם מגיעים בקביעות למפגשים, חלקם מגיעים מדי פעם וחלקם עומדים בקשר אישי עם החברים הפעילים.

מחלת הקורונה לא פסחה על אף אחד כך ששנה זו היתה מאתגרת במיוחד על כל העולם, על כל המדינה ובפרט על חולי הטרשת הנפוצה.

חלק מחברי הקבוצה הם בני משפחה שמלווים. קיימת קבוצת ווטסאפ בין חברי הקבוצה הכוללת את המנחה. קבוצת הווטסאפ פעילה על בסיס יומיומי החל משיתופים קטנים של חוויות, שליחת ברכות ואיחולים וכלה בשיתופים משמעותיים יותר שיכולים להוביל לדיונים עמוקים הקשורים להתמודדות עם מחלת הטרשת. יש לציין שבקבוצת הווטסאפ שייכים גם חברים שמגיעים לעיתים רחוקות וגם לאלה שאינם מגיעים כלל.

הקבוצה מתקיימת בימי רביעי בבוקר בשבוע הראשון של  החודש, בין מפגש למפגש מקבלים חברי הקבוצה את תקצירי המפגשים.

זו השנה הרביעית שמונחית על ידי בחלקה היוותה המשך ישיר לנושאים שעסקנו בשנה שעברה ובחלקה היתה מופנית לעיבוד ולהתמודדות עם מחלת הקורונה. יש לציין כי חלק מהמפגשים התקיימו באמצעות הזום- טכנולוגיה שהפכה לאקטואלית, זמינה ויעילה בתקופה מורכבת זו.

כהמשך לשנה שעברה מעת לעת מגיע מרצה אורח המייחד את נושאיו המקצועיים לתחום מחלת הטרשת. פתחנו את השנה (ינואר אשתקד) בהרצאה מרתקת של קלינאית תקשורת. ההרצאה היתה מקיפה, נתנה הסברים מקיפים על האוזן החיצונית, התיכונה והפנימית.

על חלקי האוזן ותפקידם.

ההרצאה היתה מלווה במצגת ובסרטונים ועסקה בהליך התקין של השמיעה, איך זה מתנהל כ”שהכל עובד כמו שצריך”.

בהמשך שוחחנו על פגיעה בתפקוד, פגמים שעלולים להיווצר בחלקי האוזן השונים.

לבסוף המרצה שוחחה על הקשר שיכול להיות בין ירידה בשמיעה למחלת הטרשת, הצורך בבדיקות מוקדמות, מה ניתן לשקם ומה לא בר שיקום.

ההרצאה היתה מעניינת מאוד והונגשה בשפה ברורה למרות המושגים המורכבים.

חודש אחר כך התקיימה פגישה בה דובר על מודעות מחלת הטרשת בציבור, עד כמה מודעות ציבורית זו מסייעת למתמודד החולה להיות חשוף ולספר על מחלתו, מתוך כך עד כמה להתמך בפומבי ולהגיע לקבוצת התמיכה. בפגישה זו עיבדנו דרך שיח גם את נושא המשאבים שיש לנו בהתמודדות עם המחלה- משאבים פנימיים וחיצוניים.

חודש לאחר מכן כבר היינו בתוך תופעת נגיף הקורונה, נפגשנו באמצעות הזום והשיח היה על התמודדות עם הנגיף כחולה- מצב המערכת החיסונית של כל אחד, העלאת חששות ופחדים, התמודדות במציאות חדשה. בשל היות הקבוצה מתקיימת בתחילתה לתקופה שאיננו יודעים מתי תסתיים היה שיח מעמיק על התמודדות במצבים של חוסר וודאות.

פגישה נוספת שהתנהלה באמצעות הזום היתה כבר בתוך תקופות של סגר וריחוק חברתי, התקיים שיח על המציאות שהשתנתה, הזמן הרב שיש בבית, תחושות של בידוד וריחוק מהמשפחה ומהחברים, איך אני שומר על עצמי פיזית אך במקביל עושה מאמץ לשמור על עצמי מנטלית ונפשית. דובר כי קבוצת תמיכה היא אמצעי חשוב ותומך לשמור על עצמנו ולהגן נפשית מפני הבדידות והריקנות.

יש לציין כי הקשר שנרקם לאורך השנים בין חברי הקבוצה הינו אינטימי ומהווה תשתית משמעותית לשיח מעמיק, לשיתוף רגשי ותמיכתי אשר בדרך זו משרת את מטרות הקבוצה.

Image: Unsplash.com – Isaak Smith

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

04 ספטמבר 2024

סדנת פוטותרפיה וצילום בסמארטפון בזום עלות סמלית למפגש אחד 18 שקלים – 54 ₪ ל-3 מפגשים האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינה אתכם/ן, חברי/ות האגודה, לסדנה

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

27 אוגוסט 2024

דרך סיפורים ושירים שכתבו אחרים ודרך כתיבה אישית, נוכל לגעת ולכתוב את הסיפור האישי של כל אחד ואחת מאתנו.‬‬ דרך סיפורים, שירים וכתיבה אישית נוכל

25 אוגוסט 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה מזמינה אתכם/ן, חברי/ות האגודה, לסדנא חדשה וייחודית בת 2 מפגשים בזום, אשר מטרתה לקבל כלים: מתי והאם כדאי להתייעץ? איזו עזרה

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this