סיכום שנה באגודה – נורית קצין, שנה ג' מכללת מבח"ר

עודכן 01.03.2023

הייתה לי השנה הזכות לבצע את ההכשרה המעשית שלי באגודה הישראלית לטרשת נפוצה. גיליתי במסגרת התפקיד שלי את המחלה ולמדתי עליה הן בספרות המקצועית והן דרך תחושותיהם של החולים ובני משפחותיהם איתם הייתי בקשר. קיבלתי לטיפול פרטני שישה מטופלים איתם ערכתי שיחות מדי שבוע. השיחות כללו בין היתר מיצוי זכויות, טיפול ממוקד בתחומים כמו אבל, חרדה, בדידות, ונטילציה ועוד.

מדי שבוע שמחתי ללכת לבתיהם של החולים ולנסות יחד איתם לראות תקווה ואור בינות המחלה והקשיים הנלווים לה. היו לי איתם שיחות ארוכות על ההתמודדות שלהם עם התגובות של בני המשפחה והחברים, ההתמודדות עם הציפיות של הילדים – בנוגע להוריהם וההורים – בנוגע לילדיהם. שוחחתי איתם על זוגיות והורות למרות המוגבלות הפיזית ויחד הגענו לתובנות מעניינות וחשובות. היו מטופלים שהייתי עבורם הדמות היחידה הפוגשת אותם מדי שבוע הן מבחינה פיזית והן מבחינה נפשית.

במהלך השנה השתתפתי אחת לשבועיים בקבוצת תמיכה לצעירים בתל אביב הנערכת מאז פרוץ הקורונה בפלטפורמת זום ומונחית על ידי עו"ס מיכל ליפשיץ, המדריכה. בקבוצה השתתפו אנשים צעירים המתמודדים עם מחלת הטרשת בשלביה השונים ולרוב  סובלים ממוגבלות פיזית או נפשית בעקבותיה. הקבוצה, שאל חבריה נקשרתי מאד, תרמה לי המון הן מבחינה אישית והן מבחינה מקצועית. הצפייה מהצד על התהליכים הנבנים בקבוצה הייתה עבורי חווית למידה משמעותית ביותר.

ימי העיון הנערכים מעת לעת באגודה בהם מועברות הרצאות חשובות בנושא הטרשת השפעותיה ודרכי הטיפול בה העשירו אותי מאוד ותרמו ביתר שאת להבנה עמוקה אודות צרכיהם ומצוקותיהם של החולים. ימי העיון המיוחדים לסטודנטים תרמו לי הן בפאן המעשי והן בפאן המקצועי והאקדמי המון ידע וכלים מעשיים להתערבות בשטח כגון טכניקות לטיפול מקוון, תהליכי פרידה ועוד.

במסגרת ההכשרה, ערכנו קבוצה שמטרתה הייתה ליצור נציגות מטעם החולים שתהווה חוט מקשר בין כלל החולים להנהלת האגודה. במהלך המפגשים ראיתי את הרצון שלהם לפעול למען קידום המענים להם הם זקוקים. הקבוצה הזו ספציפית לימדה אותי המון בשל העובדה כי הצליחה רק באופן חלקי. במבט ביקורתי ומעמיק ישבתי וניתחתי את הנקודות לשיפור בתוכנית, דבר שלימד אותי המון על השטח.

אין בפי די מילים להודות לגב' ג'נין, מנכ"לית האגודה, על הזכות להיות חלק מהמפעל העצום הזה וכן לגב' מיכל ליפשיץ המדריכה, על ליווי מקצועי וכלים יישומיים לעבודה בשטח. אני יוצאת עם ארגז כלים נרחב ומודה לכם מקרב לב על כך!

Image: miguel-henriques-unsplash

15 ינואר 2026

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

26 דצמבר 2025

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

24 דצמבר 2025

מטרת הקבוצה להוות מקור לקבלת תמיכה מקצועית ותמיכה הדדית מקרב משתתפי/ות הקבוצה. הקבוצה מאפשרת שיח פתוח, מקום לשיתוף ולעזרה הדדית.

22 דצמבר 2025

אנו צועדים בצעדי ענק בתחום טיפולי האסתטיקה. מה שהיה חלומם של גברים ונשים – לטשטש את עקבות הזמן, הפך למציאות בה ניתן היום לעשות הרבה

21 דצמבר 2025

העייפות היא אחד התסמינים הנפוצים והמטרידים ביותר שאנשים המתמודדים עם טרשת נפוצה חווים עבור חלק מהאנשים, זהו התסמין שמשפיע עליהם יותר מכל. מה יש בעמוד

03 דצמבר 2025

מי מתאים/ה למחקר? נשים וגברים בגילאי 18-70 עם אבחנה של טרשת נפוצה, יציבים על טיפול תרופתי או העדר טיפול תרופתי בחצי שנה האחרונה, ללא בעיות

17 נובמבר 2025

ערב חברתי, מרתק ומעורר השראה שבו חברי האגודה שיתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות מלאות השראה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this