שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
ראשי » מאגרי מידע » מאמרים » מהי וומריטי וכיצד היא מסייעת לאנשים עם טרשת נפוצה?

מהי וומריטי וכיצד היא מסייעת לאנשים עם טרשת נפוצה?

עודכן 28.02.2023

וומרטי 231 מ״ג (דירוקסימל פומרט) היא תרופה משנה-מהלך מחלה, פירוש הדבר שהיא ניתנת כדי לנסות להאט את התקדמות המחלה ואת החמרת הנכות, ולהפחית את תדירות ההתקפים, אך היא לא מרפאת את המחלה. וומרטי מיועדת לטיפול במבוגרים בין גיל 18 לגיל 55, שיש להם טרשת נפוצה התקפית הפוגתית.

החומר הפעיל בוומריטי נקרא דירוקסימל פומרט. כשחומר זה נמצא בגוף הוא מתפרק לחומר הנקרא מונומתיל פורמט, חומר זה מפחית את הדלקת שנגרמת על ידי טרשת נפוצה והוא עשוי להגן על תאי העצבים מפני נזק.

החומר הפעיל בוומריטי דומה לתרופה אחרת בשם טקפידרה, אך ההבדל העיקרי הוא ששכיחות תופעות הלוואי במערכת העיכול עם וומריטי נמוכה בצורה משמעותית ופחות מטופלים מפסיקים את הטיפול.

במחקרים קליניים וומריטי הפחיתה את כמות ההתקפים שמטופלים חוו בשנה ואת פעילות המחלה במוח.

וומריטי היא תרופה פומית, כלומר כזו שנוטלים דרך הפה. המינון ההתחלתי הוא 231 מ״ג, פעמיים ביום (קפסולה אחת בבוקר ואחת בערב). אחרי שבוע, מעלים את המינון. המינון הקבוע הוא 462 מ״ג, פעמיים ביום (2 קפסולות בבוקר ושתי קפסולות בערב).

כמו כל תרופה אחרת, גם וומרטי עשויה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמשתמשים. תופעות הלוואי השכיחות ביותר עם וומריטי כוללות: אודם בפנים או בגוף, פריחה, גרד, גלי חום או תחושת צריבה בעור, גרד, שלשול, בחילות, כאבים או עוויתות בקיבה או נוכחות קטונים (תוצר של פירוק שומנים בגוף) בשתן.

לפני הטיפול בוורמיטי ובמהלכו עליך לעבור בדיקת דם כדי לבדוק את מספר תאי הדם הלבנים ואת תפקודי הכבד והכליות. הסיבה לכך היא שוומריטי עלולה לגרום לשינוי במספר תאי הדם הלבנים בדם ולהשפיע על תפקודי הכבד והכליות.

Image: Christina Victoria Craft – Unsplash

06 אפריל 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

24 מרץ 2025

נלמד וניישם מודל ייחודי וחדש לניהול המחלה – שפותח ע”י רעות פימה מלווה ומנחה תהליכי שינוי והעצמה. מתמודדת עם טרשת נפוצה כ – 6 שנים.

15 מרץ 2025

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

24 פברואר 2025

היחידה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את המתמודדים עם הטרשת הנפוצה ובני משפחתם ליום עיון ואספה כללית בתל אביב:

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this