השתתפות עצמית גבוהה ברכישת תרופות לטרשת נפוצה
לכבוד:
סגן שר הבריאות, הרב יעקב ליצמן
מר משה בר סימן טוב, מנכ”ל, משרד הבריאות
פרופ’ איתמר גרוטו, מ”מ המשנה למנכ”ל שר הבריאות
ד”ר ורד עזרא, ראש חטיבת הרפואה, משרד הבריאות
עו”ד נילי חיון – דיקמן, נציבת קבילות הציבור, משרד הבריאות
גב’ אריאלה אדיזס תורן, האגף לפיקוח על קופ”ח ושב”ן
מר ניסים אלון, מנכ”ל קופ”ח לאומית
ד”ר אמיר פרידנברג, המנהל הרפואי, שב”ן, קופ”ח לאומית
השלום והברכה,
הנדון: השתתפות עצמית גבוהה ברכישת תרופות לטרשת נפוצה
החל מ- 1.2.19 קופת חולים לאומית החליטה לגבות השתתפות עצמית גבוהה מאד עבור כל התרופות לטרשת נפוצה. עשרות חולים פנו אלינו בקריאת עזרה ותחינה לעזור להם לבטל את גזר הדין הנורא הזה שימנע מהם קבלת טיפול.
כידוע לכם מדובר בחולים כרוניים אשר זקוקים לטיפול לאורך שנים והוכח לחלוטין שרצף הטיפולים הוא חשוב וקריטי על מנת לעצור את המחלה ולשפר את תפקודם.
אני בטוחה שכולם מבינים שמדובר בחולים שברובם מוגבלים, אינם עובדים ומקבלים קצבת ביטוח לאומי זעומה, או חולים שעובדים חלקית ומשכורתם קטנה מאד והם מחויבים בתשלום השתתפות עצמית גבוהה מאד בנוסף לתשלומי השתתפות עצמית לטיפולים אחרים כמו טיפולים סימפטומטיים, טיפולים פיזיקאליים ואביזרים שהללו לא מכוסים באופן מלא ע”י סל הבריאות ולא בסל קופות החולים. העומס הכלכלי שקופ”ח מטילה על חולי הטרשת הוא גזירה שאי אפשר לעמוד בה.
גובה ההשתתפות העצמית מגיע למאות שקלים ואף למעל ל1,000 ₪ ויגרום למטופלים להפסיק את הטיפול וכמובן הדבר יפגע במצבם לאורך הזמן
פנו אלינו מטופלים שצריכים לשלם: 690 ₪, 790 ₪, 960 ₪, 500 ₪, 970 ₪, 975 ₪– החולים מדווחים לנו שלא קנו תרופות לחודש זה.
פנו אלינו 2 מטופלות מאותה משפחה – אימא ובת- לקוחות קופ”ח לאומית– עלות התרופות שלהן הוא כ-2,000 ₪, איך אפשר להמשיך את הטיפול בחולות הללו כאשר יש לשניהן מחלה מאוד קשה, פעילה ומתקדמת עם התקפים חוזרים ופגיעה משמעותית בראיה, כוח בגפיים, יכולת הליכה. איך אפשר לא לספק טיפול רציף למשפחה כזאת???
איך הנוירולוג המטפל יכול לעמוד מול סיטואציה מסוג הזה? איך אפשר לשכנע מטופל לרכוש תרופה שכל חודש תעלה לו מעל 500 ₪? מה נעשה כשמצב המטופלים יתחיל להידרדר? מי יעמוד לצד תלונות ותביעות של אותם מטופלים?
קופת חולים לאומית חרטה על דגלה : ” לנו זה אכפת” – על פי המסתמן היום, לקופת חולים לאומית לא אכפת מחולי הטרשת הנפוצה ומוסיפה נטל כספי קשה הפוגע בחולים כרוניים שמחלתם קשה ותנאי חייהם קשים.
במעוצה הרפואית של הוועד המנהל מכהנים 21 מנהלי מרכזיים ומחלקות לטרשת נפוצה שלא יוכלו להמשיך ולהעניק את הטיפול הטוב ביותר לחולי הטרשת הנפוצה המבוטחים בקופ”ח לאומית כתוצאה מהעלות הגבוהה שקופת חולים לאומית החליטה לגבות ממטופליה.
אנו מבקשים בכל לשון של בקשה לבטל החלטה לא מוסרית זו באופן מיידי ולאפשר לחולי הטרשת הנפוצה להמשיך לקבל טיפול
ג’נין ווסברג, מנכ”ל ומנהלת שירות לחולה
אורי ניסן, רו”ח, מ”מ יו”ר וגזבר, חולה טרשת נפוצה
המועצה הרפואית המייעצת