ראשי » מאגרי מידע » תשובות לשאלותיכם ע"י נוירולוגים בכירים בישראל » ד”ר שאהין ראדי – מנהל המח’ הנוירולוגית וראש מנהלת מחקר קליני, המרכז רפואי זיו, צפת. חבר ועד במועצה הרפואית המייעצת באגודה הישראלית לטרשת נפוצה

ד”ר שאהין ראדי – מנהל המח’ הנוירולוגית וראש מנהלת מחקר קליני, המרכז רפואי זיו, צפת. חבר ועד במועצה הרפואית המייעצת באגודה הישראלית לטרשת נפוצה

עודכן 08.12.2024

שאלה: בשנתיים האחרונות אני חווה קשיים וסימפטומים מוגברים כשאחד הסימפטומים הקשים ביותר הוא עייפות וחולשה. אני מרגישה שהיכולות הפיזיולוגיות שלי מוגבלות ואני כבר לא יכולה להתנהל יותר כאחד האדם. אני כמעט לא יכולה לסחוב תיק גב ולא אדבר כלל על שקיות אפילו שאינן כבדות שגם משפיעות על שיווי המשקל שלי וגם קשה לי פיזית. ההליכה כבדה, העיניים כבדות הכל חלש יותר ואני מתהלכת בין אנשים רגילים ומבינה שאין לי יכולת להתנהל לצידם מבלי להיות החלשה שמציעים לה לשבת או לעשות במקומה.
בגלל החולשה והעייפות הכל נפגע . כל הפעולות וכל התחושות. האם ניתן לשפר? האם יש קשר לאוקרווס?

תשובה: עייפות וחלשה כללית הן תלונות די שכיחות אצל חולי טרשת נפוצה. אין ספק שזה יכול להגביל את ההתנהלות הרגילה של החולים ולהפריע לתפקוד היומיומי. ישנן תרופות שניתן להשתמש בהן כמוה מודפניל או אמנטדין. יחד עם זאת בעבודות שנעשו אין שינוי בין השפעת תרופות אלה לפלצבו. חשוב לציין שחלק מתלונות אלה שייכות להפרעות שינה שקורות לחולים וחשוב לבדוק את זה. במידה ואכן תימצא הפרעת שינה ניתן לטפל בה ואז לשפר את המצב.

לגבי אוקריבוס, לעתים במיוחד כחודש עד חודש וחצי לפני הטיפול הבא, החולים יכולים להרגיש ירידה מסוימת וגם חשוב לבדוק אם זאת הבעיה.

 

שאלה: אני בת 67, מעולם לא התחסנתי, מה דעתכם על חיסון השפעת?

תשובה: חשוב לציין שחיסון נגד שפעת הוכח שיעיל לכלל האוכלוסיה. זה במיוחד חשוב אצל אנשים עם מחלות כרוניות ולכן כן חשוב להתחסן. יש לבדוק את זה מול הרופא המטפל ולדעת מתי כדאי להתחסן בהתאם לטיפול שמקבלים.

 

שאלה: האם יש מחקר בנושא תרופות לאיחוי שכבת המיאלין, והאם יש כבר תרופות שעברו את אישור ה-FDA.

תשובה: הטיפולים הקיימים היום יכולים לשפר במידה מסוימת הליך הרימיאלינזציה, אך נכון להיום אין תרופה מאושרת שזה מנגנון הפעולה העיקרי שלה. ישנן טיפולים במסגרת מחקר שיש להן השפעה בחלקה על הליך זה אך חלקן היו רק בפאזה שניה ולא עברו לפאזה שלישית.

יחד עם זאת הטיפולים שקיימים היום משפיעות על מניעת ההתקפים וחלקן חודרים לרקמת המוח ועושים פעולות נוספות על מגוון תאים שמשתתפים בהליכי המחלה השונים. אני בטוח שבעתיד יהיו מחקרים חדשים שיבדקו טיפולים בהליכה המחלה שמאחורי הקלעים וטיפולים נוספים.

24 דצמבר 2024

מי ייתן שאהובנו שהלכו מעמנו ימשיכו להיות אתנו, שישרו עלינו רוח של טוב במותם כשם שעשו בימי חייהם.

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

11 דצמבר 2024

ע”י רונן ריביץ העובד עם האגודה מזה 15 שנה ועוזר למתמודדים בטרשת הנפוצה בנושאים ביטוחים שונים – טל. 050-8909999

07 דצמבר 2024

תשובות ע”י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

04 דצמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה ועמותת איל”ן מזמינים אותכן/ם ל- 3 סדנאות פרונטליות מתמשכות: פיזיותרפיה שיקומית-קבוצתית, יוגה שיקומית קבוצתית, תיפוף שיקומי קבוצתי

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this