שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
ראשי » אירועים וחדשות » ד”ר פניאוטה פטרו – שאלות ותשובות – יום עיון ברשת – דצמבר 2022 – נותן החסות חברת נוברטיס

ד"ר פניאוטה פטרו – שאלות ותשובות – יום עיון ברשת – דצמבר 2022 – נותן החסות חברת נוברטיס

עודכן 26.12.2022

ד"ר פניאוטה פטרו – נוירולוגית בכירה, המרכז לטרשת נפוצה, המרכז הרפואי האוניברסיטאי הדסה, ירושלים.

שאלה: האם תרופות עם יעילות גבוהה יכולות להתאים גם למאובחן  עם טרשת נפוצה התקפית הפוגתית עם המון נגעים במוח?

תשובה: כן, תרופות עם יעילות גבוהה מאתימות למטופלים עם מחלה עם פעילה ללא קשה לגיל. אני מאובחן בגיל 60, אם יש לי כעת התקף ארוך שלא משתפר מה ניתן לעשות? איזה תרופות יכולות לעזור לי? אם יש התקף ארוך שלא עובר עם סטראוידים יש מקום לנסות טיפול בפלזמפרסיס.

שאלה: מבקשת לדעת לגבי ניסוי תאי הגזע המעודד ייצור מיאלין, האם מתאים לחולים פרוגרסיביים עם נכות שאינם צעירים? ואיך ניתן להצטרף לניסוי בהדסה?

תשובה: תאי גזע עובדים יותר דרך מגנונים נוירופרוטקטיבים, ואימונומודולטורית. בניסוי שעשינו השתתפו מטופלים עם מחלה פרוגרסיבית וכן ראינו שיפור או ירידה בקצב ההחמרה אצל רוב המטופלים כעת הניסוי לא פתוח למטופלים חדשים אבל אולי נקבל מטופלים חדשים (ניסוי חדש רב מרכזי שאמור להתחיל בשנה הבאה) אם מישהו מעוניין, יש להגיע לביקור במרפאה שלנו ואחד הרופאים יסביר לו.

שאלה: האם תרופות אנטי דלקתיות כגון ארקוקסיה, אדביל, וכו' אפשר לקבל יחד עם טיפול תרופתי של טרשת נפוצה? אם לא, איזה תרופות לא מתאימות?

תשובה: אין שום בעיה לקחת את התרופות האלה

שאלה: מהו טיפול בתאי גזע ? האם הוא זמין למטופלים ? מה היתרונות/חסרונות בטיפול זה

תשובה: תאי גזע עובדים יותר  מגנונים נוירופרוטקטיבים, ואימונומודולטורית. משתמשים בתאי גזע של המטופל עצמו, ואין ת"ל בניסוי שעשינו השתתפו מטופלים עם מחלה פרוגרסיבית וכן ראינו שיפור או ירידה בקצב ההחמרה אצל רוב המטופלים כעת הניסוי לא פתוח למטופלים חדשים אבל אולי נקבל מטופלים חדשים (ניסוי חדש רב מרכזי שאמור להתחיל בשנה הבאה) אם מישהו מעוניין, יש להגיע לביקור במרפאה שלנו ואחד הרופאים יסביר לו יותר

24 מרץ 2025

נלמד וניישם מודל ייחודי וחדש לניהול המחלה – שפותח ע”י רעות פימה מלווה ומנחה תהליכי שינוי והעצמה. מתמודדת עם טרשת נפוצה כ – 6 שנים.

15 מרץ 2025

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

24 פברואר 2025

היחידה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את המתמודדים עם הטרשת הנפוצה ובני משפחתם ליום עיון ואספה כללית בתל אביב:

19 פברואר 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: אתם – חברי האגודה תשתפו את הידע והתובנות שלכם – במתן הרצאה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this