שִׂים לֵב: בְּאֲתָר זֶה מֻפְעֶלֶת מַעֲרֶכֶת נָגִישׁ בִּקְלִיק הַמְּסַיַּעַת לִנְגִישׁוּת הָאֲתָר. לְחַץ Control-F11 לְהַתְאָמַת הָאֲתָר לְעִוְורִים הַמִּשְׁתַּמְּשִׁים בְּתוֹכְנַת קוֹרֵא־מָסָךְ; לְחַץ Control-F10 לִפְתִיחַת תַּפְרִיט נְגִישׁוּת.
ראשי » אודות טרשת נפוצה » תשובות לשאלותיכם ע"י נוירולוגים בכירים בישראל » ד”ר גרטי אופיר מיה – מנהלת המחלקה הנוירולוגית, המרכז הרפואי בני ציון חיפה

ד"ר גרטי אופיר מיה – מנהלת המחלקה הנוירולוגית, המרכז הרפואי בני ציון חיפה

עודכן 07.12.2024

שאלה: כתוצאה מעייפות כרונית שתוקפת אותי אני מקבל ולבוטן 300  מיל. באם אני רוצה לעשות משהוא יותר פיזי אני שותה מגט כדי להתעורר, השאלה שלי האם זה בסדר? כי באופן קבוע לוקחת כבר 18 שנה ציפראלקס, האם הכדורים ממכרים? ואם אני צריכה עוד להתעורר מה אתם ממליצים?

תשובה: במטופלים עם טרשת נפוצה אחד התסמינים האפשריים הוא עייפות שאינה תואמת את הפעילות שנעשתה. לפני שמתחילים טיפול תרופתי לעייפות יש לבדוק שאין סיבות אחרות הגורמות לעייפות כגון דכאון, אנמיה, שינה לא איכותית או תופעות לוואי של תרופות אחרות. לאחר ששללנו סיבות אחרות ישנן אפשרויות לא תרופתיות לטיפול בעייפות כגון הקפדה על פעילות גופנית, להימנע מחשיפה לחום, טכניקות לשימור אנרגיה ועוד. טיפול תרופתי לטיפול בעייפות כרונית יכול להיות פורביג'יל, נוביג'יל, נוגדי דכאון שונים, אמנטדין.

פרטי התרופות שצוינו בשאלה לא ברורים, מומלץ לברר מול הנוירולוג המטפל באיזו התוויה ניתנו התרופות הנ"ל על מנת לוודא שתואמות לצרכים. ציפרלקס היא טיפול אנטי דיכאוני שיכול להילקח לטווח ארוך, מומלץ להיות במעקב רפואי סדיר.

 

שאלה: האם ניתן להירפא מטרשת נפוצה ? כל כמה זמן מומלץ לבצע בדיקות  MRI?

תשובה: טרשת נפוצה הינה מחלה כרונית. עם זאת, ישנו טיפול תרופתי יעיל שיכול למנוע את פעילות המחלה, כך שמטופל שמקבל טיפול מתאים ומקפיד על הטיפול יכול להרגיש טוב ולתפקד כרגיל. מטופלים שנוטלים טיפול תרופתי קבוע, מרגישים טוב ומצבם הנוירולוגי יציב, לפי המעקב הרפואי ניתן לחזור על MRI אחת לשנה, במקרה של החמרה או תסמינים חדשים חוזרים על בדיקת MRI. סביב תהליך האבחנה או החלפת טיפול עולה תדירות בדיקות ה-MRI לפי שיקול הרופא המטפל.

 

שאלה: האם יש תרופה במקרה של טרשת נפוצה פרוגרסיבית?

תשובה: לטרשת נפוצה פרוגרסיבית ראשונית יש טיפול תרופתי ב-OCREVUS. במטופלים עם טרשת נפוצה פרוגרסיבית משנית ממשיכים בדרך כלל את הטיפול התרופתי שהמטופל כבר מקבל, אם יש עדות לפעילות המחלה כגון התקפים קליניים או ב-MRI ניתן לשקול החלפה של הטיפול.

חשוב לזכור שבנוסף לטיפולים התרופתיים שמטרתם למנוע פעילות דלקתית יש טיפולים רבים תרופתיים ולא תרופתיים היכולים להועיל למטופלים – לעייפות, לספסטיות, לשיפור ההליכה, לכאב וטיפולים לא תרופתיים בעלי יעילות רבה כגון פיזיותרפיה, הידרותרפיה, ריפוי בעיסוק, רפואה משלימה, פעילות גופנית ועוד.

24 מרץ 2025

נלמד וניישם מודל ייחודי וחדש לניהול המחלה – שפותח ע”י רעות פימה מלווה ומנחה תהליכי שינוי והעצמה. מתמודדת עם טרשת נפוצה כ – 6 שנים.

15 מרץ 2025

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

24 פברואר 2025

היחידה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את המתמודדים עם הטרשת הנפוצה ובני משפחתם ליום עיון ואספה כללית בתל אביב:

19 פברואר 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: אתם – חברי האגודה תשתפו את הידע והתובנות שלכם – במתן הרצאה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this