ראשי » אודות טרשת נפוצה » תשובות לשאלותיכם ע"י מומחים שונים בישראל » ד”ר אילה בלוך – פסיכולוגית שיקומית ונוירופסיכולוגית מומחית ומדריכה, מנכלי”ת ומנהלת מקצועית של המכון הלאומי לשיקום נוירופסיכולוגי

ד"ר אילה בלוך – פסיכולוגית שיקומית ונוירופסיכולוגית מומחית ומדריכה, מנכלי"ת ומנהלת מקצועית של המכון הלאומי לשיקום נוירופסיכולוגי

עודכן 08.12.2024

 שאלה:   מה זה? איך ניתן להגיע לפסיכולוג שיקומי?

תשובה:   פסיכולוג שיקומי הוא פסיכולוג מומחה שההכשרה שלו ללוות אנשים עם מוגבלות פיזית ונפשית, מחלות כרוניות ותהליכי שיקום. באופן ספציפי, לרוב הפסיכולוגים השיקומיים יש ידע וניסיון בטיפול במחלות הקשורות למוח (נוירופסיכולוגיה).

כיום, ברוב קופות החולים כבר ניתן שירות של פסיכולוג שיקומי, שירות אותו הן אמורות לספק לפי חוק הבריאות הממלכתי. לרוב זה ייקרא בקופות החולים "טיפול תומך מחלה". הטיפול עוסק בהיבטים הנפשיים והקוגניטיביים של המחלה, לדוגמא החרדה מפני העתיד, מוטיבציה לטיפול ולשיקום, התמודדות עם נכות ומוגבלות.

שאלה: המחלה משפיעה על ההתנהגות שלי מה לעשות?

תשובה:   טרשת נפוצה היא מחלה שפוגעת במוח ולכן פעמים רבות משפיעה על התפקודים המוחיים. כמו החשיבה והרגשות, גם ההתנהגות שלנו נמצאת במוח. ראשית, כל הכבוד על המודעות ועל כך ששמת לב לכך שהמחלה משפיעה על ההתנהגות שלך. הרבה פעמים אנשים לא מודעים לכך, וזה מקשה מאוד על הטיפול. מומלץ לפנות להערכה ולטיפול אצל פסיכולוג שיקומי/נוירופסיכולוג.

שאלה:    מה מומלץ לעשות למען הרווחה האישית כשבעקבות המחלה יש רגרסיה ביכולת הפיזית, המנטלית ואובדן כושר עבודה?

תשובה:    במידה ואתם מרגישים ירידה משמעותית ביכולת הפיזית, המנטלית וכן אובדן כושר עבודה, מומלץ לפנות לביטוח לאומי לקבל הכרה על המחלה וההשלכות שלה. אם יש לכם מוטיבציה לחזור לעבודה, כדאי לבקש להשתלב בתוכניות של שיקום תעסוקתי. גם המכון שאני מנהלת "המכון הלאומי לשיקום נוירופסיכולוגי (ע"ר)" מציע תוכניות כאלה במימון הביטוח הלאומי למי שמתמודדים עם טרשת נפוצה, אינם עובדים, ויש להם פוטנציאל לחזור לעבוד. התוכניות הן אינטנסיביות וכוללות טיפולים פרטניים וקבוצתיים שמיועדים לסייע להתמודד עם הקשיים ולהתאים את התעסוקה למצב החדש.

בנוסף, מומלץ לפנות לטיפול פסיכולוג שיקומי, לליווי אל מול האתגרים המשמעותיים עימם מתמודדים. לא להישאר לבד!

24 מרץ 2025

נלמד וניישם מודל ייחודי וחדש לניהול המחלה – שפותח ע”י רעות פימה מלווה ומנחה תהליכי שינוי והעצמה. מתמודדת עם טרשת נפוצה כ – 6 שנים.

15 מרץ 2025

המרפאה לטרשת נפוצה והיחידה לנוירואימונולוגיה של המרכז הרפואי הילל יפה. בשיתוף האגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינים את המתמודדים בטרשת נפוצה ובני משפחותיהם ליום עיון

24 פברואר 2025

היחידה לנוירואימונולוגיה וטרשת נפוצה והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את המתמודדים עם הטרשת הנפוצה ובני משפחתם ליום עיון ואספה כללית בתל אביב:

19 פברואר 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: אתם – חברי האגודה תשתפו את הידע והתובנות שלכם – במתן הרצאה לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this