ראשי » אודות טרשת נפוצה » טיפולים תרופתיים » אופטומומאב (קסימפטה) אושרה בישראל לטיפול ביתי בטרשת נפוצה התקפית

אופטומומאב (קסימפטה) אושרה בישראל לטיפול ביתי בטרשת נפוצה התקפית

עודכן 24.01.2022

קסימפטה הינה תרופה לטיפול במבוגרים הסובלים מצורות התקפיות של טרשת נפוצה (RMS – relapsing forms of multiple sclerosis) ושייכת לקבוצת תרופות מדכאות חיסון. היא ניתנת בזריקה תת-עורית (SC) אחת ל-4 שבועות, (מנות העמסה בשבועות הראשון והשני לאחר התחלת הטיפול ומשבוע רביעי ואילך אחת ל-4 שבועות). הטיפול ניתן במתן ביתי פרט להזרקה הראשונה שצריכה להתבצע תחת הנחיית איש צוות רפואי. התרופה אושרה על ידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration, FDA) בשנת 2020.

התרופה רשומה כיום בישראל.

היעילות והבטיחות של אופטומומאב הוערכו בשני מחקרי פאזה שלישית בהם השתתפו מטופלים עם טרשת נפוצה התקפית הפוגתית.946  מטופלים קיבלו טיפול באופטומומאב ו 936 מטופלים קיבלו טיפול בטריפלונומיד בשני המחקרים המקבילים יחדיו למשך 30 חודשים. אופטומומאב הוכיחה במחקרים אלו בהשוואה לטריפלונומיד, נתוני יעילות ב:

מעל 50% בהפחתת שיעור ההתקפים השנתי.

עלייה של מעל 35% בסיכוי לשיפור מצב הנכות לאחר 6 חודשי טיפול.

דיכוי מובהק של כ-95% במספר הנגעים מסוג T1 בהגברת גדליניום ודיכוי מובהק של מעל 80% בנגעים חדשים, או הגדלת נגעים קודמים מסוג T2 כפי שניצפה ב-MRI.

כ- 9 מתוך 10 חולים שקיבלו אופטומומאב השיגו NEDA-3 במהלך השנה השנייה, כלומר לא הראו פעילות מחלה ב-3 המדדים: לא הראו עלייה ב-EDSS, לא חוו התקפים ולא ניצפו נגעים חדשים ב-MRI, בעוד רק 5 מתוך 10 חולים שטופלו בטריפלונומיד השיגו NEDA-3.

אופטומומאב הפגינה בטיחות וסבילות בדומה לפרופיל של תרופת קו ראשון אוראלית (טריפלונומיד), עם שיעור הפסקות טיפול של 5.7% עקב תופעות לוואי (לעומת 5.2% עם טריפלונומיד). ממאירות ותגובות מערכתיות קשות היו נדירות ביותר (5/946 ו- 2/946 בהתאמה), ולא דווח על מקרים של PML בניסויים בשלב 3.

 

09 יולי 2025

המרפאה לטרשת נפוצה ונוירואימונולוגיה במרכז הרפואי מאיר, כפר סבא והאגודה הישראלית לטרשת נפוצה (ע"ר) מזמינה את חולי הטרשת הנפוצה ובני משפחתם בכפר סבא והמרכז

06 יולי 2025

הנכם מוזמנים לערב חברתי, מרתק ומעורר השראה בו: חברי האגודה ישתפו את הידע והתובנות שלהם – במתן הרצאות לחברי האגודה!

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this