ראשי » אודות טרשת נפוצה » תשובות לשאלותיכם ע"י נוירולוגים בכירים בישראל » פרופ’ גלעד רונית – נוירולוגית בכירה , המחלקה הנוירולוגית, המרכז הרפואי קפלן, רחובות.

פרופ’ גלעד רונית – נוירולוגית בכירה , המחלקה הנוירולוגית, המרכז הרפואי קפלן, רחובות.

עודכן 07.12.2024

שאלה:   האם מומלץ לקבל חיסון לשלבקת חוגרת ומדוע?

תשובה:    מומלץ לקבל חיסון לשלבקת חוגרת  כי רוב הטיפולים לטרשת נפוצה  מדכאים במידת מה את מערכת החיסון  דבר היכול לגרום  ל”התעוררות” של וירוס VARICELLA ZOSTER  שהוא הגורם לשלבקת חוגרת . כידוע וירוס זה  נמצא לרוב  בגוף בצורה רדומה ומתעורר במצבים שונים כמו למשל מצבים שבהם יש  דיכוי של מערכת החיסון.  בנוסף יש  מאמרים בספרות המתארים כי קיימת שכיחות גבוהה של הווירוס הזה VZV  בחולי טרשת נפוצה.

מומלץ לבצע חיסון כנגד שלבקת חוגרת שהוא לא יהיה מושתת על וירוס חי מוחלש אלא על וירוס מומת או חלקיו.

לסכום מאד רצוי לבצע חיסון לשלבקת חוגרת ( מומת ) כדי למנוע את התפרצות המחלה

שאלה:   לאור החוקים החדשים מי ממליץ ומי מאשר טיפול בקאנביס רפואי?

תשובה:   לגבי טיפול בקאנביס הרופא הנוירולוג המטפל חייב להמליץ  כל מתן טיפול בקאנביס וכמותו והחולה  אמור לקבל מרשם  ממרכז שקיים  כעת בכל אחת מהקופות : כללית, מכבי, מאוחדת ולאומית יש לברר בכל קופה היכן נמצא המרכז   שאחראי על מתן המרשמים .  משרד הבריאות כבר לא מתעסק עם האישורים בקאנביס.

 

שאלה:   האם לתרופות “החדשות” שהן בעלות “ממוצע יעילות גבוה יותר” בהכרח תהיה על כל אדם השפעה יעילה יותר מאשר תרופה ותיקה או שמדובר  ב”ממוצע” והשפעה אינדוידואלית על כל אדם באופן שונה והאם השפעה של  תרופה עם גילוי המחלה זהה לתקופה של שלבים מאוחרים במחלה?

תשובה:     טיפול מוקדם  בטרשת נפוצה יכול למנוע נכות מצטברת  ללא קשר להתקפים  של המחלה. מחקרים שבוצעו  לאחרונה מדגישים את החשיבות של  התחלת  טיפול מוקדם כדי לשפר את תוצאות  ואת המצב לטווח ארוך  ולהוריד את התקדמות ההדרדרות  בקרב המטופלים עם הזמן.

כלומר הטיפולים החדשים הוכחו גם  כמורידים באופן משמעותי  את תדירות ההתקפים של מחלת הטרשת הנפוצה  וגם את התקדמות המחלה ללא קשר להתקפים וגם הופעה של מוקדים דמילינטיביים חדשים בהדמיה.

יעילותם  גבוהה יותר יחסית לטיפולים ותיקים באופן סטטיסטי מובהק לפי המחקרים שבוצעו.

כמובן שההשפעה  של כל תרופה ותרופה היא אינדיבידואלית  לכל חולה  (כולל תופעות הלוואי) לא כל אחד מגיב באותה צורה . בכל מקרה יש  לדון  לגופו של ענין במקרה הספציפי והתאים את התרופה שהכי מתאימה לחולה הספציפי בדיון שבין החולה לרופא המטפל בו.

24 דצמבר 2024

מי ייתן שאהובנו שהלכו מעמנו ימשיכו להיות אתנו, שישרו עלינו רוח של טוב במותם כשם שעשו בימי חייהם.

07 דצמבר 2024

תשובות ע”י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

04 דצמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה ועמותת איל”ן מזמינים אותכן/ם ל- 3 סדנאות פרונטליות מתמשכות: פיזיותרפיה שיקומית-קבוצתית, יוגה שיקומית קבוצתית, תיפוף שיקומי קבוצתי

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this