ראשי » אירועים וחדשות » ד”ר אופיר זמירה – מנהל מרפאת טרשת נפוצה ונוירואימונולוגיה, המרכז הרפואי הלל יפה, חדרה

ד”ר אופיר זמירה – מנהל מרפאת טרשת נפוצה ונוירואימונולוגיה, המרכז הרפואי הלל יפה, חדרה

עודכן 07.12.2024

שאלה: איך למנוע הידרדרות בזיכרון?

תשובה:   הפגיעה הקוגניטיבית בטרשת נפוצה נובעת בעיקר מתהליכי המחלה במוח – דלקתיים וניווניים. מתן טיפול אימונולוגי מותאם אישית, למניעת פעילות דלקתית הוא הנדבך הראשון והחשוב להפחית את הנזק לרקמת המוח ולשמר את התפקוד הקוגניטיבי. נדבך נוסף הוא פעילות קוגניטיבית – עבודה אינטלקטואלית, לימוד שפה, תרגול קוגניטיבי עם תוכנות ייעודיות כל אלה הן דוגמאות לפעילות קוגניטיבית שמשמרת את התפקוד.

שאלה: מה לעשות עם בעיות במערכת העיכול כמו: תחושה של חוסר תנועתיות במעי, תחושת בחילה כמעט אחרי כל ארוחה, התרוקנות בהמשכים ואיך זה קשור לטרשת?

תשובה: מערכת העיכול מושפעת משמעותית ממחלת הטרשת הנפוצה בשל הקשר ההדוק בין מערכת העצבים המרכזית למערכת העיכול. כשני שלישים מחולי טרשת נפוצה סובלים מלפחות תסמין אחד במערכת העיכול הנמשך מעל שישה חודשים, כאשר התסמינים הנפוצים ביותר כוללים: קשיי בליעה, צרבת, בחילות, עיכול לקוי, שלשול, עצירות ואי שליטה על פעולות המעי. לכל אחד מהתסמינים הללו ישנם פתרונות ראשוניים שניתן לנסות בבית, כמו שינויים תזונתיים והתאמות באורח החיים, אך חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל במקרה של תסמינים חדשים או מתמשכים. במרכזים רפואיים מתקדמים מציעים גישה משולבת בין נוירולוגים למומחי מערכת העיכול כדי לספק טיפול מיטבי למטופלים הסובלים מתסמינים אלו.

שאלה: האם מומלץ תא לחץ לטרשת פרוגרסיבית. האם יש טיפול שמחזיר מיאלין, האם צריך להחליף תרופה ביולוגית אחרי זמן טיפול(אוקרווס).

תשובה:  איני מכיר הוכחה מחקרית תקפה לכך שתא לחץ מועיל למטופלי טרשת נפוצה.

תשובה: כיום אין טיפולים מאושרים לטרשת נפוצה שיכולים לגרום לרנגרציה של המיאלין. עם זאת , ידוע שכאשר אנו מטפלים במחלה בשלב מוקדם ומונעים פעילות דלקתית, אנו מאפשרים למוח לייצר תיקון חלקי למיאלין שנפגע. לכן מאוד חשוב להגיע לאיזון המחלה (NEIDA) בשלב מוקדם ככל הניתן.

תשובה: אין צורך בהחלפת תרופה ביולוגית (אוקרבוס ) לאחר פרק זמן מסוים במידה והתרופה ממשיכה להיות יעילה ובטוחה עבור המטופל. כלומר משיגה יעד של NEDA, ואינה גורמת לת.ל. לציין שבמידה והמטופל יציב לאורך שנים ישנו גיל לרוב מעל 55, שכדאי לשקול דאסקלציה , מעבר לטיפול פחות פוטנטי , כדי להפחית סיכון של דיכוי חיסוני בגיל המבוגר.

24 דצמבר 2024

מי ייתן שאהובנו שהלכו מעמנו ימשיכו להיות אתנו, שישרו עלינו רוח של טוב במותם כשם שעשו בימי חייהם.

07 דצמבר 2024

תשובות ע”י נוירולוגים בכירים ומומחים רבים שענו לשאלות ששאלתם – יום עיון ברשת – דצמבר 2024

04 דצמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה ועמותת איל”ן מזמינים אותכן/ם ל- 3 סדנאות פרונטליות מתמשכות: פיזיותרפיה שיקומית-קבוצתית, יוגה שיקומית קבוצתית, תיפוף שיקומי קבוצתי

20 אוקטובר 2024

הסדנאות מותאמות ליכולות: פלדנקרייז בשכיבה – לכל מי שיכול להניע את רוב חלקי גופו; פלדנקרייז בישיבה – למי שמשתמש בכיסא גלגלים

19 אוקטובר 2024

יום עיון: “טרשת נפוצה”- מפגש מטופלים “טיפול רב-תחומי בהתמודדות עם טרשת נפוצה” סורוקה המרכז הרפואי האוניברסיטאי, ב”ש יום שלישי ט”ז בכסלו , תשפ”ד – 17/12/24

04 ספטמבר 2024

האגודה הישראלית לטרשת נפוצה, מפעילה קבוצות תמיכה רבות ומגוונות למתמודדים / ות עם טרשת נפוצה ולבני משפחתם.

Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this